Margreet laat een veelheid van mondkapjes zien, met allerlei verschillende patronen. | Foto Wim van Tuijl
Margreet laat een veelheid van mondkapjes zien, met allerlei verschillende patronen. | Foto Wim van Tuijl

Mondkapjes voor het goede doel van Margreet de Ruijter

Algemeen

Waarschijnlijk zullen de woorden ‘corona’ en ‘mondkapje’ tot de top tien meest gebruikte woorden van 2020 behoren. Geen krant die ervan verschoond blijft. Ze kunnen wel input vormen voor lumineuze ideeën. Voorbeeld: Margreet de Ruijter maakt mondkapjes waarvan de opbrengst uit de vrije donatie van de klant naar een goed doel gaat, namelijk de diaconie van de Protestantse Gemeente Oegstgeest, die op haar beurt zorgt dat het geld wordt besteed aan de Voedselbank Leiden. Ik sprak met deze ambitieuze dorpsgenoot.

Door Wim van Tuijl

Margreet beschikt over creatief talent. “Ik maakte al tassen van keycords voor belangstellenden. De opbrengst ging naar hetzelfde goede doel. De vraag naar tassen viel wegens de coronapandemie grotendeels stil”, vertelt ze. Geen reden om stil te gaan zitten. “Mijn kinderen stelden voor om mijn creatieve aandacht te verleggen naar het maken van mondkapjes. Ik gaf hieraan gehoor. Een schot in de roos. Via mond tot mond-reclame is de productie op gang gekomen. Desgewenst kunnen belangstellenden ook zelf een lapje meenemen, waarvan ik mondkapjes maak in de kleur en patronen die zij graag willen”, vervolgt Margreet.

Ze maakt modellen voor dames en heren. Die voor heren zijn van een wat groter formaat. Het zijn wasbare mondkapjes. “De mondkapjes die ik maak, zijn van goede kwaliteit, voorzien van stevig elastiek. De twee repen elastiek zitten zodanig bevestigd, dat het mondkapje niet snel afvalt als het waait. Bij gebruik van het mondkapje zit één reep elastiek bevestigd om het achterhoofd boven de oren en de andere net onder de oren”, verduidelijkt ze.

Groot voordeel boven de wegwerpmondkapjes is minder zwerfafval. Ze bedoelt dat het straatbeeld wordt ontsierd door her en der liggende mondkapjes. Margreet vertelt dat er vraag is naar haar mondkapjes, mede door genoemde mond op mond-reclame. Ze laat een letterlijk veelkleurige voorraad zien met allerlei verschillende patronen. Er zijn dus veel keuzemogelijkheden. Bovendien kan ik aan wensen voor patronen naar keuze voldoen als klanten zelf een lap stof meenemen”, geeft ze aan.

Win-winsituatie

Kopen bij Margreet heeft dus iets moois; belangstellenden krijgen de beschikking over zelf uitgekozen mondkapjes en de opbrengst gaat naar het goede doel. De klant is gebaat, alsmede de Voedselbank Leiden, die geconfronteerd wordt met een groeiende groep cliënten. Conclusie: een win-winsituatie.

Belangstelling? Neem contact op met Margreet de Ruijter
Willem de Zwijgerlaan 19
2341 EG Oegstgeest
telefoon 071-5176158
E-mail: margreet38@hetnet.nl

Afbeelding

Uit de krant

Uit de krant