Poppy Day - Herdenking in kleine kring bij de Groene Kerk
Logo oegstgeestercourant.nl
<p>Na de bloemenlegging hielden Jaap van den Broek, Jan de Soeten, Dirk Megchelse en Leon Vlasveld een minuut eerbiedige stilte bij de graven van geallieerde soldaten op de begraafplaats bij de Groene Kerk. |&nbsp;</p>

Na de bloemenlegging hielden Jaap van den Broek, Jan de Soeten, Dirk Megchelse en Leon Vlasveld een minuut eerbiedige stilte bij de graven van geallieerde soldaten op de begraafplaats bij de Groene Kerk. | 

(Foto: Wil van Elk)

Poppy Day - Herdenking in kleine kring bij de Groene Kerk

Een aantal dorpsgenoten herdacht vorige week woensdag, op 11 november, de geallieerde vliegers bij de graven bij het Groene Kerkje.

Voor het eerst zou dit jaar op ‘Poppy Day’ geen officiële herdenking georganiseerd worden, omdat het Comité Herdenken en Vieren, na een uitgebreide verkenning, in januari liet weten dat voortaan alle gevallenen uit de Tweede Wereldoorlog in Oegstgeest op 4 mei herdacht zullen worden. Dit om meer aandacht voor de gevallenen, en de verworven vrijheid en democratie te genereren.

Burgers kunnen evenwel zelf de gevallenen herdenken, en zo gebeurde op 11 november op de begraafplaats bij de Groene Kerk.

Arlene George uit Edmonton (Canada), liet weten blij te zijn met de herdenking van haar broer, Flt. Sgt. Mert Zapfe. “It is not WHERE you remember - just that you DO always remember. We have much appreciation and affection to all our dear friends in Oegstgeest.”

Meer berichten