Floor de Groot, Quirijn Sikking en Julian Seckel uit Jongens C1 van LOHC.
Floor de Groot, Quirijn Sikking en Julian Seckel uit Jongens C1 van LOHC.

Vier talentvolle hockey(st)ers van LOHC geselecteerd voor opleidingsteam Midden Holland

Sport

Vlak voor de herfstvakantie zijn vier talentvolle hockey(st)ers van LOHC geselecteerd voor selectie opleidingsteam Midden Holland. Het betreft Floor de Groot, Quirijn Sikking en Julian Seckel uit Jongens C1 en Frederique Gerrits uit Meisjes C1. Het is een knappe prestatie, zeker gelet op het feit dat er voor de zomervakantie weinig gehockeyd is.

We stelden deze talenten een aantal vragen, waaronder de vraag hoe ze topfit zijn gebleven gedurende de corona-hockeystop. Ze vertelden allemaal dat ze veel hardgelopen hebben. Frederique vertelt: “We kregen elke week van onze trainer een hockey-challenge, bijvoorbeeld hooghouden met een wc-rol.” Quirijn blikt terug: “Mijn coach stuurde ons een trainingsprogramma en dit heb ik steeds thuis gedaan.”

Toen ze na de zomer weer aan de slag mochten, is er heel hard getraind “En”, zegt Floor: “Er is natuurlijk ook veel plezier gemaakt met het team, zo blijft het leuk”. Julian is keeper en heeft veel getraind met zijn team en daarnaast ook met zijn keeperstrainer. Hij heeft ook veel geleerd op goaliekamp en bij de verschillende keepersclinics die hij heeft bezocht.

Ze vonden het natuurlijk alle vier geweldig, dat ze geselecteerd waren. Floor geeft aan: “Ik was heel blij en ik wilde altijd al graag meedoen aan Midden Holland.” Quirijn vertelt: “Ik was super blij en ook heel trots.” Julian kon het eerst niet geloven en zegt: “Ik was heel blij, maar geloofde het eigenlijk pas toen ik ook de officiële e-mail kreeg.” Frederique hoopt veel te kunnen leren. “Ik ben erg blij dat ik nu mee mag hockeyen met deze goede meiden en ik hoop er veel van te leren.”

Het is natuurlijk een prachtige kans, maar het vraagt ook veel van de talenten. Ze trainen twee keer in de week met het eigen team en eens per week met de selectie Midden Holland. Daarnaast spelen ze (normaal gesproken) op zaterdag een wedstrijd met LOHC C1 en soms met Midden Holland. Nu ligt vanwege overheidsmaatregelen de competitie stil, maar er wordt nog wel druk getraind. Het is belangrijk om goed te plannen, omdat ze naast school, huiswerk, hockey en andere sporten, ook nog met vrienden en vriendinnen willen afspreken. “Maar”, zegt Julian, “Dat komt goed, want ik wil dit heel graag”.

Frederique Gerrits hoopt veel te kunnen leren in de Midden Holland-selectie waarvan ze deel uit gaat maken.

Uit de krant

Uit de krant