Logo oegstgeestercourant.nl
<p>Haeswyk is de thuisbasis van het SCC.</p>

Haeswyk is de thuisbasis van het SCC.

(Foto: )

SeniorenComputerCafé schenkt Radius mooie beamer

Het SeniorenComputerCafé (SCC) heeft Radius uit eigen middelen een beamer cadeau gedaan voor de grote zaal in de flat Haeswijk aan de Kennedylaan. Hiermee is Radius geholpen bij de diverse activiteiten die in de grote zaal worden georganiseerd. Ook de vereniging van eigenaren van flat Haeswyk heeft er baat bij.

Het gebaar is echter niet geheel onzelfzuchtig. Ook het SCC kan deze ruimte nu gebruiken voor het herstarten van de spreekuren op dinsdag- en vrijdagmiddag en mogelijk zelfs met cursussen.

Er kan weer veilig computerhulp geboden worden

Vanaf 2 oktober is het SCC weer gestart met hulp bij computer-, tablet- of smartphonevragen. “Dit kunnen we alleen doen onder strikte voorwaarden vanwege het risico dat vrijwilligers en eventuele hulpvragers lopen in deze Covid-periode”, zegt de vertegenwoordiger van SCC.

“Zo is een protocol ontwikkeld volgens de richtlijnen van het RIVM waarmee, zo veilig als het maar kan, hulp wordt geboden aan ouderen in de gemeente Oegstgeest. U moet echter wel uw komst van tevoren aanmelden via het telefoonnummer 06 321 49 646 of via de mail post@scc-oegstgeest.nl. Mocht dit nummer niet bemand zijn, dan wordt u doorgeschakeld naar de telefooncentrale van Radius die uw naam en telefoonnummer zal doorsturen naar het SCC; zij bellen u dan terug.”

Mensen worden dan ingepland om op een dinsdag of vrijdag te komen op een vastgestelde tijd, tussen 13.45 en 15.45 uur. “Zorg dat u zelf een mondkapje meeneemt en dat u niet eerder dan tien minuten voor de afgesproken tijd naar de grote zaal in de flat Haeswyk komt.”

De zaal is zodanig ingericht dat er maximaal vier hulpvragers gelijktijdig binnen kunnen zijn. “Er is gelegenheid om uw handen te desinfecteren waarna u een mondkapje omdoet. Dan wordt u opgewacht door een van de vrijwilligers die u enkele triagevragen zal stellen alvorens u binnen te laten. Binnengekomen vult u een registratiekaart in, waarmee SCC in staat is een eventueel contactonderzoek uit te voeren mocht dat nodig zijn. U volgt een speciale looproute naar een wachttafel. Zodra een van de vrijwilligers vrij is, zal hij u vragen te gaan zitten aan zijn tafel waar 1,5 meter afstand houden mogelijk is. Onze vrijwilligers dragen een mondkapje en een gezichtskapje om u (en zichzelf) zo goed mogelijk te beschermen”, aldus de SCC-vertegenwoordiger.

“Uw eigen meegebrachte apparaat zal eerst worden gedesinfecteerd. Na afloop verlaat u direct de ruimte via een speciale route, waardoor u niet in contact komt met mogelijke andere aanwezigen.”

Kortom: SCC heeft gezocht naar een zo veilig mogelijke manier om Oegstgeester senioren (eindelijk) weer van dienst te kunnen zijn. Kijk op www.scc-oegstgeest.nl/scc voor mogelijke extra berichtgeving over de hervatting van de dienstverlening! “Wij hopen u weer te kunnen ontvangen” aldus het het SCC.

Meer berichten