Thaimu Daramy duelleert om de bal.
Thaimu Daramy duelleert om de bal. Foto: Ruben Dutrieux

ASC lijdt zure nederlaag

ASC heeft ook de tweede thuiswedstrijd niet in winst kunnen omzetten. Tegen DIOS uit Nieuw Vennep werd met 0-1 verloren. Jammer, er had meer ingezeten voor de thuisclub.

Evenals bij alle andere sportverenigingen was het ook stil op sportpark Overveer. Vanwege de coronamaatregelen geen publiek en een gesloten clubhuis. De wedstrijd ging aanvankelijk gelijk op. Echte doelrijpe kansen waren nauwelijks aanwezig. Na ruim 10 minuten moest de doelman van DIOS handelend optreden om een inzet van Lars Valckx te keren. Even later kreeg de bezoekende club een goede kopkans. Langzamerhand nam ASC meer initiatief. Diederik Bertels kopte uit een door Jelle Schouten genomen corner rakelings over en drie minuten later zag laatstgenoemde een doelgerichte vrije trap door de doelman gekeerd. “Na de gewonnen toss speelde mijn team met de wind mee in de hoop tot doelgerichte acties te komen. Er werd voldoende energie in die eerste helft gestoken maar aanvallend werd te weinig gecreëerd”, verklaarde trainer Jesper Neuteboom. Vandaar dat de rust aanbrak met de stand waarmee de wedstrijd begon.

De beste kans kwam voor DIOS zeven minuten na rust. Een handsbal binnen de elf meter leidde tot een strafschop. ASC doelman Abdel Lamarette keerde op uitstekende wijze de door Ralph Noordam genomen penalty. Teije Rutten werd in de ploeg gebracht om meer vaart in de aanvalsacties te brengen en ook Midas Rooijakkers zou invallen. Terwijl ASC veelal de bovenliggende partij was, viel uit het niets de goal aan de andere kant. Genoemde penaltynemer scoorde in minuut 65 uit één van de eerste serieuze aanvalspogingen in de tweede helft van Dios de openingsgoal. Het is nu eenmaal een gegeven: scoor jezelf niet dan doet de ander het. “In de trainingen hebben we juist geoefend op goede opstelling achterin bij diepe ballen van de tegenstander naar de aanval. Helaas lieten we ons weer foppen”, mijmer de Jesper. Thaimu Daramy kreeg een goede kans op resultaat en ook in blessuretijd kwamen enkele mogelijkheden op de gelijkmaker. “ASC had minimaal een punt verdiend, net als vorige week tegen Bloemendaal. Probleem is dat te weinig vervolg wordt gegeven aan de aanvalsopbouw. De beslissende pass ontbrak”, zei Jesper tot slot.