Michelle Rozenbroek legt aan voor een doelpoging. | Jelle Hooimeijer
Michelle Rozenbroek legt aan voor een doelpoging. | Jelle Hooimeijer Foto: Jelle Hooimeijer

Fiks kan titelkandidaat Groen Geel niet verrassen - Enorme stunt Fiks 2

Het lukte Fiks niet om een stunt uit te halen tegen de torenhoge titelfavoriet uit Wormer. Werd vorige week nog nipt verloren van outsider voor de bovenste plek, Tempo, nu stond er een nadrukkelijker nederlaag op het bord: 16-20.

Het was sfeerloos aan de kant. Wel bijna 200 toeschouwers, maar die zagen vanwege de coronamaatregelen via life stream de wedstrijd thuis. Helaas, het is niet anders. Slechts enkelen met een functie mochten aanwezig zijn. Geen supporters bij Fiks, die juist voor de nodige sfeer zorgen. En een gesloten kantine; dus niet borrelen en gezellig napraten. Dit valt te rijmen met consumeren van lauwe koffie met een gedateerde appeltaart zonder slagroom. Hopelijk leidt naleven van de maatregelen tot een zodanige daling van het aantal besmettingen dat goede tijden terugkeren.

Goed herstel in tweede helft

Alleen bij 1-1 door Michelle Rozenbroek heeft Fiks de tegenstander kunnen bijbenen. Ook bij 2-3 via een goal van Dominic van Welzen had Fiks perspectief om Groen Geel goed te volgen. Dit beeld veranderde vanaf de tiende minuut. Een kwartier lang was het wachten op de volgende treffer van de thuisclub. “Feit is dat Groen Geel zeer goed aanvallend spel op de mat legde en bovendien een hoog schotpercentage met rake inzetten had”, verwoordde trainer Aad Rijthoven na afloop. Hij vervolgt: “Was het gelukt om voor rust drie goals meer te maken, dan was er perspectief geweest om in de tweede omloop te kunnen verrassen”. Hij refereerde naar de 4-15 ruststand. Tegen een formatie als Groen Geel, die in de zaalcompetitie op het hoogste niveau acteert, is zo’n grote marge gewoonweg te veel om een nederlaag af te wenden. “Laat de stand los en ga zelf als team beter spelen met meer scherpte en zorg voor betere rebound”, gaf Aad tijdens de rust aan zijn team mee. Geen woorden die aan dovemansoren waren gericht. Fiks kwam in de tweede helft veel beter voor de dag en speelde op het niveau dat het team kan etaleren. Ilse Hazekamp, Melissa Heijne (2), Mart Hortensius en de sterk spelende Kevin Vreeken brokkelden de achterstand af tot 9-15. Dit geeft aan dat de beleving terug was. De achterstand was te groot om te verrassen. Groen Geel ging op tijd weer mee scoren. Na 13-20 hadden Michelle Rozenbroek, Melissa Heijne en topscorer Kevin Vreeken een doelgericht antwoord. Eindstand 16-20. Kevin Vreeken (6), Mart Hortensius (3), Michelle Rozenbroek (2), Melissa Heijne (3), Dominic van Welzen en Ilse Hazekamp scoorden.

Enorme stunt Fiks 2

Niet onvermeld mag blijven dat het tweede selectieteam van Fiks stuntte met een zege op titelkandidaat Groen Geel 2. In de zaalcompetitie speelt dit team in de hoogste klasse en behoort daarmee tot de top tien van beste zaalreserveteams van Nederland. Het team van Rob Schoof en teamleider Rob Coli stond vanaf de eerste minuut aan de leiding. De tegenstander kon tot 4-4 volgen, maar in het verloop speelde Fiks de eerste viool. Op beslissende momenten, zoals bij 18-17, liep de thuisploeg weer uit om uiteindelijk met 21-18 te winnen. “Een terechte zege”, concludeerde iemand van Groen Geel. Rob Coli: “Het team had er geloofde in te kunnen stunten. Op slimme momenten anticipeerde de verdediging van Fiks op het snelle spel van Groen Geel door uitstekend achterverdedigen”, sprak hij. Kelsey Heijne, Jarolien Flinkert, Tim van Polen, Timo Dezentje, Miquel van Welzen, Jolie Muntz, Youp Coli waren scorend actief.