Logo oegstgeestercourant.nl
Foto:

Creatief straatfeest in de Frederik Hendriklaan

September staat altijd in het teken van zowel Prinsjesdag als de straatbarbecues in de vele lanen van Oegstgeest. De grote vraag in 2020 was of corona een dikke streep door deze barbecue-traditie zou zetten. Niets is minder waar, althans in de Frederik Hendriklaan. Daar bleek corona bij het OC (organisatiecomité) juist de creativiteit extra te stimuleren.

Onderlinge verbondenheid staat in deze laan hoog in het vaandel. Afgelopen april toonden het Paasconcert en de Koningsdag aan, dat de combinatie van 'borrel op het eigen stoepje én een door bewoners samengestelde Playlist' een beproefd succes is.

Vorig weekend werden er twee elementen aan dat eerdere succes toegevoegd: de stronken van de afgezaagde bomen werden voorzien van een plankje en kregen hierdoor een metamorfose tot tafeltje, geschikt voor een hapje en een drankje, maar ook geschikt om op te schrijven. Want, als kers op de taart, werd de quiz 'Ik hou van Frederik Hendrik' gelanceerd. Hoe goed kennen wij elkaar als laangenoot. Iedere deelnemer had een vraag over zichzelf bij het OC aangeleverd en het geheel werd samengesmolten tot een humorvolle quiz met als onderwerpen: 'Sport & vrije tijd; werk & carrière, FH-laan feitjes' en als klap op de vuurpijl 'Helden in de straat'.

Quizmaster Tans nam de rol van de Mol op zich en gebruikte een ouderwetse megafoon om de vragen bij alle deelnemers in de laan aan te laten komen. Elk huishouden zat namelijk op zijn eigen stoepie, meer dan 1,5 meter van elkaar verwijderd! Uiteraard was er ook een prijs: Freddy’s Trophy, erg mooi om te geven, maar verschrikkelijk om te krijgen. Het verbaasde de andere bewoners dus niet, dat deze trofee direct door de winnaar gebombardeerd werd tot wisselbokaal.

Al met al een heerlijke 'einde middag' met weer een fantastische opkomst. Het organisatiecomité buigt zich al weer op creatieve wijze over een nieuwe activiteit.

Meer berichten