Afbeelding

Fiks op veerkracht langs Meervogels

Na de minuut stilte ter gelegenheid van het overlijden van Piet van Veen begon een belangrijke wedstrijd; tegen medekoploper Meervogels. Het zou uiteindelijk lukken om de Zoetermeerse tegenstander af te schudden, maar niet eerder dan in de slotfase. Uitslag 19-15.

De confrontatie was al bijzonder omdat Meervogels wordt getraind door Rick Nell, die in het recente verleden binnen vier seizoenen Fiks als trainer zo succesvol van de eerste naar de Hoofdklasse loodste. Nu had hij de taak om met zijn nieuwe club punten te pakken bij Fiks. Het leek in de eerste 20 minuten een kansloze missie. Fiks overklaste de tegenstander op alle fronten en was scherp in de afwerking. Na genoemde tijdspanne prijkte een 10-3 voorsprong op het bord wat toen een goede afspiegeling was van de suprematie van de thuisclub. Scores: Mart Hortensius (3), Kevin Vreeken (2), Ilse Hazekamp, Jan Anholts, Michelle Rozenbroek, Lianne Anholts en Melissa Heijne, die evenals haar tweelingzus Kelsey afgelopen zaterdag 25 jaar is geworden. De riante voorsprong bleek geen garantie voor een voordelige eindstand. Meervogels bleef met karakter streven naar een beter resultaat en keerde binnen de laatste 10 minuten terug in de wedstrijd. Rust: 10-9. Fikstrainer Aad Rijthoven vertelt: “In het begin hadden we controle op de wedstrijd, evenals twee weken geleden tegen Sporting Delta. In beide wedstrijden kwamen de tegenstanders terug en werd het moeilijk voor Fiks. “Mijn team moet ernaar toe groeien om met beleving te blijven spelen en zeker niet te gaan mekkeren op bijvoorbeeld de arbitrage. Dit haalt je uit het spel. Bovendien verloor de aanval geduld in plaats van te blijven kiezen wanneer zich de juiste kansen voor schot ontstaan. Dit hielp Meervogels in de wedstrijd en vertaalde dat in rake schoten. Wat dat betreft complimenten voor de tegenstander”, analyseerde Aad.

Wending

In de tweede helft zou Fiks tot minuut 50 meerdere keren een kleine achterstand moeten wegwerken. Evenals in de voorgaande twee competitieontmoetingen zou Fiks indrukwekkende veerkracht tonen. “Dat zegt iets over de goede fysieke conditie van de spelers van Fiks”, vulde Aad aan. Ilse Hazekamp maakte negen minuten voor tijd de gelijkmaker (15-15), waarna invaller Youp Coli, Roy Vreeken, Mart Hortensius en Dominic van Welzen hun team in rap tempo naar 19-15 loodsten. “Dit was het resultaat van geduldig de bal laten rondgaan en pas aanleggen als de rebound optimaal staat. Compliment aan mijn team, dat zich op het juiste moment als collectief herstelt”, aldus Aad tot slot.
Voormalig genoemde trainer van Fiks, nu in die functie bij Meervogels, Rick Nell: “Balen. We hadden de wedstrijd in handen gekregen en hadden moeten doortrekken. Mijn team speelde echter niet dynamisch genoeg. Doe je dat niet, dan is dat tegen een goede ploeg als Fiks fataal”, gaf hij als analyse. Een uurtje later was hij gezellig in gesprek met zijn vele bekenden bij Fiks. “Ik weet dat ik hier altijd welkom ben. De hartelijkheid die ik in vier seizoenen Fiks heb ervaren, is absoluut nog net zo sterk”, sprak Rick met een glimlach. Overige scores: Melissa Heijne (2) en Michelle Rozenbroek (2).

Het tweede selectieteam, spelend in de reserve hoofdklasse, pakte een benauwde 23-22 zege op Dalto 3. Youp Coli was met zes inzetten topscorer, gevolgd door zijn broer Sam Coli (4).