Logo oegstgeestercourant.nl
Felicitaties en bloemen van burgemeester Jaensch voor het jubilerende echtpaar. | Foto Willemien Timmers
Felicitaties en bloemen van burgemeester Jaensch voor het jubilerende echtpaar. | Foto Willemien Timmers (Foto: Willemien Timmers)

Echtpaar Dekker-Leget zestig jaar getrouwd

'Da’s de mijne', dacht ik. 'Die ga ik zoeken'Op dinsdag 8 september vierden de heer en mevrouw Dekker samen met kinderen en kleinkinderen hun zestigjarig huwelijksfeest. Niet groots, vanwege corona, maar in hun nieuwe appartement aan de Queridolaan, met een heerlijk uitzicht op het Oegstgeesterkanaal. Jarenlang, vanaf de bouw van hun huis 55 jaar geleden, woonde het gezin in de Carel Fabritiuslaan.

Burgemeester Emile Jaensch bracht niet alleen bloemen en felicitaties mee. Ook trakteerde hij namens de gemeente op de mobiele felicitatiedienst van Pieter Walvaart. Op het balkon kon even heerlijk gedanst worden.

Samen denken ze terug aan hoe het allemaal begon; in Oegstgeest op de Terweeweg. Mijnheer werkte bij Automobielbedrijf Rooyakkers, op de Leidsestraatweg. “Telkens zag ik haar langsfietsen, maar als ik haar wilde aanspreken, was ze al ergens in een poort verdwenen.” Hij gaf niet op. “Da’s de mijne”, dacht ik. ‘Die ga ik zoeken.” De rest is geschiedenis.

De familie van de bruid, die als ‘Leget’ geboren werd, is bekend in Oegstgeest. “Mijn vader heeft het oude Poelmeer nog geopend!” Jan Leget gaf daar ook zwemles.

Een aantal jaar woonde het gezin in Leiden. “We hadden een garagebedrijf aan de Sint Aagtenstraat in de binnenstad."

Het gelukkige echtpaar werd gezegend met een zoon en een dochter, en inmiddels vier kleinkinderen. “Allemaal jongens!” lacht de bruidegom. Goede herinneringen zijn er aan hun vorige huis, waarbij dochter en zoon de eerste steen legden.

Ook denkt het paar met veel plezier terug aan alle mooie reizen die ze gemaakt hebben. De prachtigste bestemmingen kwamen in het gesprek met de burgervader voorbij: Oostenrijk, Antarctica, de Antillen, Indonesië en zelfs de Noordpool.

“Maar ook nu, in dit prachtige appartement, proberen we van het leven te genieten.” (WT)

Meer berichten