Logo oegstgeestercourant.nl
Na even heerlijk gedanst te hebben, werd het echtpaar gefeliciteerd door burgemeester Jaensch. | Foto W. Timmers
Na even heerlijk gedanst te hebben, werd het echtpaar gefeliciteerd door burgemeester Jaensch. | Foto W. Timmers (Foto: Willemien Timmers)

Nel en Piet van Hulst vieren briljanten huwelijk

Nel en Piet van Hulst waren afgelopen week 65 jaar getrouwd. Natuurlijk ging dit niet stilletjes voorbij aan het energieke echtpaar dat, als het even kan, nog zoveel mogelijk overal aan meedoet. Mijnheer biljart, en mevrouw loopt heel kwiek nog veel door het dorp. "En samen gaan we graag koffiedrinken bij Winkelcentrum Lange Voort."

Kort nadat burgemeester Emile Jaensch op donderdag 10 september het gezellige balkon aan de Queridolaan opstapte, arriveerde op het grasveld ook de mobiele felicitatiedienst van Oegstgeestenaar Pieter Walvaart. Deze verrassing was echt aan bruid en bruidegom besteed. “Ik heb mijn hele leven gedanst. Dat houdt je jong”, zei de enthousiaste Nel, bij wie het bijna niet te geloven is dat ze de negentig al is gepasseerd. Het hele gezelschap danste – coronaproof - dus vrolijk mee op de noten van de muziek.

Samen vertelden ze honderduit over hun leven, én natuurlijk de fietsenzaken en de Warmondse rederij.

Hun ontmoeting leest als een sprookje: Zij zag hem in 1949 voorbijvaren in een mooie, houten rondvaartboot, en kreeg direct warme gevoelens. Toen ze Piet later op het voetbalveld (hij was linksbuiten bij Warmunda) nogmaals tegenkwam, zag hij er ineens heel anders uit. “Toen pas viel het op dat hij pas achttien was. Op het water was het een stoere man!” Nel was al een tijdje negentien, maar dat bleek geen probleem. “Hij is mij achternagelopen!”

De vonk sloeg over en het stel trouwde in Warmond. “Het feest was in ons familiecafé, daar waar nu Het Wapen van Warmond is", vertelde Piet lachend.

Piet van Hulst heeft zijn sporen verdiend in de verkoop en reparatie van tweewielers. Daarvoor werkte hij ook in de rederij. Lang woonden ze in Warmond. De laatste 26 jaar wonen ze heerlijk in Oegstgeest, met uitzicht op het kanaal.

Nel en Piet van Hulst kregen in hun huwelijk drie kinderen: twee zonen en een dochter. Deze laatste woont op Hawaï. “Als de coronacrisis er niet was geweest, was ze gekomen”, vertelde Nel van Hulst. Inmiddels heeft de familie zich uitgebreid met zeven kleinkinderen en twee achterkleinkinderen. “De derde kan elk moment geboren worden.”

Meer berichten