Logo oegstgeestercourant.nl
Gé Brandhorst (gehurkt), Helmut Fellner en Henny Kamerling met cheque (die in werkelijkheid 50 euro meer bedroeg) bij één van de nieuwe buggy’s. |
Gé Brandhorst (gehurkt), Helmut Fellner en Henny Kamerling met cheque (die in werkelijkheid 50 euro meer bedroeg) bij één van de nieuwe buggy’s. | (Foto: Willemien Timmers)

Senioren OGC blijven mobiel dankzij Handicart

Afgelopen vrijdag overhandigde de Opaclub van de Oegstgeester Golfclub (OGC) een cheque van 1250 euro aan hun eigen club. Het geld is inmiddels ter beschikking gesteld aan de Stichting Handicart, die buggy’s (golfkarretjes) exploiteert die gebruikt kunnen worden door golfers met een handicap.

“Ons doel is om ook minder-valide golfspelers de mogelijkheid te bieden om te kunnen blijven golfen met behulp van Handicarts.” Henny Kamerling, lid van de Opaclub, legt uit dat de twee nieuwe karretjes geen eigendom van de Oegstgeester Golfclub zijn, maar dat ze gehuurd worden van de Stichting Handicart. “Het gaat er niet om om luie mensen per kar over de baan te vervoeren”, lacht hij. “Maar we hebben hier bij de club toch redelijk veel mensen met een bovengemiddelde leeftijd, ik denk dat we wel driehonderd leden van boven de zestig hebben, die niet zo makkelijk meer grote afstanden lopen. Als een speler een medische verklaring kan overleggen, mag hij voor een paar euro gebruik maken van deze nieuwe golfkarretjes.” Via een ingenieus elektronisch systeem kan gehuurd en betaald worden. “Normaal kost het zeker een paar tientjes om een karretje een dagdeel te huren. Nu is die drempel weggevallen, daar zijn we blij mee”, laat ook Helmut Fellner weten. “Golf is een uitdagende sport, en goed voor de lichamelijke en geestelijke gezondheid. Door te blijven golven, blijf je actief.”

De Opa-club heeft 110 leden, die allen minimaal 25 euro contributie per persoon per jaar betalen. Deze opbrengst wordt, samen met andere donaties, doorgaans besteed aan kleine, ongesubsidieerde instellingen voor gehandicapte kinderen in de regio. Ditmaal is voor een keer gekozen om bij te dragen aan de Handicarts.

Gé Brandhorst van de Oegstgeester Golfclub is er blij mee. “Senioren maken er bijna iedere dag gebruik van, en kunnen zo van onze 9-holes-baan genieten, net als alle andere golfers, die wél van hole naar hole kunnen lopen.”

“De golfclub heeft trouwens ook een Oma-club hoor”, zegt Fellner lachend. “Hierin zijn zo’n vijftig dames actief.”

Meer informatie is te vinden op www.oegstgeestergolfclub.nl

(Willemien Timmers)

Meer berichten