Logo oegstgeestercourant.nl
Roxanne Heemskerk hoopt dat alle Oegstgeestenaren de volksuniversiteit weten te vinden. |
Roxanne Heemskerk hoopt dat alle Oegstgeestenaren de volksuniversiteit weten te vinden. | (Foto: Willemien Timmers)

Volksuniversiteit biedt verfrissend nieuw programma

'We willen als volksuniversiteit graag relevant zijn'ontwikkelen n Roxanne Heemskerk van Volksuniversiteit Oegstgeest is enthousiast. Het nieuwe seizoen gaat deze week van start, en dit is het eerste cursusjaar dat de volksuniversiteit, die nu deel is van Bibliotheek Bollenstreek, een volledig eigen programma heeft samengesteld.

De cursussen, lezingen en workshops vallen onder vier secties: Taal&Digitaal, Creatief, Mens&Maatschappij en Kunst&Cultuur. “We bieden iets minder cursussen aan dan vroeger”, licht Roxanne toe. “Maar daar staat tegenover dat we geloven dat ons cursusprogramma echt bij deze tijd past. Denk aan ‘Effectieve communicatie’ of ‘Digitaal voorlezen’.” Ook zijn de cursussen veelal kortlopend. “Je merkt toch dat mensen zich in deze tijd niet kunnen committeren om een heel seizoen een cursus te volgen.”

Volksuniversiteit Oegstgeest organiseert ook nieuwe activiteiten, zoals filmvoorstellingen voor basisschoolkinderen en leuke zaterdagmiddag-workshops voor bijvoorbeeld moeders met dochters. “We willen als volksuniversiteit graag relevant zijn, en ik ben ervan overtuigd dat dat met ons nieuwe aanbod gelukt is.”

Overigens hebben de medewerkers deze zomer niet stilgezeten: “We hebben een restyling gedaan, de ruimten gezelliger gemaakt en nieuwe mooie tafels en apparatuur geplaatst.”

Contact

Heemkerk hoopt zo laagdrempelig te zijn dat Oegstgeestenaren haar weten te vinden als er iets aan het programma ontbreekt. “Schroom niet, en zoek contact. Samen maken we Volksuniversiteit Oegstgeest tot een plek voor iedereen!”

Begin september starten de talencursussen. Voor de gevorderde Bridge liefhebber is er de cursus Flitsend spelen. Ook voor beginnende Bridgespelers is er een ruim aanbod. Creatievelingen kunnen hun hart ophalen bij de cursus Aquarelleren, de workshop Macramé of de cursus Botanisch tekenen. Nieuw is de cursus Acteren voor iedereen. Terug van weg geweest is de cursus Psychologie in het dagelijks leven. 


Bekijk op de website van de Volksuniversiteit Oegstgeest www.bibliotheekbollenstreek.nl/volksuniversiteit het volledige programma. Daar vindt men ook de mogelijkheid om zich in te schrijven voor cursussen.

Meer berichten