Logo oegstgeestercourant.nl
Foto:

KWF collecteert in Oegstgeest

Tijdens de nationale collecteweek van KWF Kankerbestrijding (30 augustus tot en met 5 september) wordt ook in Oegstgeest weer gecollecteerd. Vanwege het coronavirus gebeurt dat in aangepaste vorm, met een straatcollecte bij de winkelcentra van Oegstgeest en op de weekmarkt. 

“De collecte is dit jaar extra belangrijk, want coronacrisis heeft de kankerpatiënt hard geraakt”, zegt Wim Koster, voorzitter van collecteteam Oegstgeest: “We hopen dan ook dat de inwoners van Oegstgeest gul geven.”

Door maatregelen als voldoende afstand houden kan de nationale collecteweek van KWF ook in coronatijd op een veilige manier plaatsvinden. Dat is goed nieuws, want nog steeds krijgt 1 op de 3 mensen in Nederland kanker. Bovendien zijn tientallen miljoenen euro’s minder beschikbaar voor kankeronderzoek, doordat evenementen als Alpe d’HuZes en de Elfstedenzwemtocht zijn afgelast. Geld voor levensreddend onderzoek is daarom hard nodig.

Contactloos via je mobiel

Behalve een donatie met contant geld kun je ook contactloos via een QR-code doneren. De gever kan deze code scannen met zijn mobiele telefoon en zo een gift overmaken.

Collecte

Collectecoördinator Wil de Vries is blij met haar collectanten die dit jaar hun bijdrage leveren met de collecte: “Want met deze vaak al jarenlange inzet van vrijwilligers maken wij deze collecte tot een succes”. Vanwege het coronavirus is dit jaar gekozen om niet huis-aan-huis te collecteren, maar alleen aanwezig te zijn bij de winkelcentra en op de weekmarkt van Oegstgeest. De collectanten kom je tegen op:

  • Dinsdag van 10:00 tot 14:00 uur
  • Donderdag van 16:00 – 18:30 uur
  • Vrijdag van 16:00 – 18:30 uur
  • Zaterdag van 10:00 – 13:00 uur
Meer berichten