Logo oegstgeestercourant.nl
Een feestelijk moment: het eerste exemplaar van de fietsroute wordt overhandigd. | Foto Willemien Timmers
Een feestelijk moment: het eerste exemplaar van de fietsroute wordt overhandigd. | Foto Willemien Timmers (Foto: Willemien Timmers)

Trekvaart-fietsroute gelanceerd

Afgelopen maandag werd in de tuin van Kasteel Oud-Poelgeest feestelijk de nieuwe Trekvaartroute, een fietsroute van 18,5 kilometer, gelanceerd.

Dorpsmarketeer Marjolijn van der Jagt overhandigde het eerste exemplaar van de mooie fietsroute, die als je vrolijk doortrapt ongeveer een uur duurt, aan Annelies Koningsveld. Zij is voorzitter van de Stichting Erfgoed Oud-Poelgeest, een kasteel dat ook aan de trekvaart ligt.

Trekschuiten waren hét openbaar vervoer van de 17e eeuw. In een tijd dat iedereen gewend is zich gemakkelijk door het land te verplaatsen is het niet altijd even eenvoudig om zich te realiseren hoe dit vroeger geweest moet zijn. Toch is het goed mogelijk om de sfeer en de rust van toen te beleven via de historische erfgoedlijn van de trekvaarten. Met de Trekvaartroute fiets je door Leiden en Oegstgeest. De route laat fietsers historische waterwegen zien en beleven en geeft hen een goed beeld van de stad en ommelanden. Onderweg is er daarnaast natuurlijk van alles te doen en zijn er diverse afstappunten.

Leiden heeft samen met de omliggende dorpen zeven fietsroutes gerealiseerd. De Trekvaartroute is hier één van. Deze routes lopen over het bestaande fietsknooppuntennetwerk. De route is te vinden op www.fietsnetwerk.nl/leidseommelanden, maar ligt ook bij bijvoorbeeld het gemeentehuis en Kasteel Oud-Poelgeest.

Meer berichten