Logo oegstgeestercourant.nl
Foto: Willemien Timmers

Open dag Dorpscentrum zaterdag 29 augustus

Op zaterdag 29 augustus zijn alle inwoners van Oegstgeest van harte welkom bij de ‘Open Dag’ van Dorpscentrum Oegstgeest.  

Iedereen is vanaf 11.30 uur van harte welkom om dit zo maatschappelijk centrale punt van het dorp te komen bezoeken en kennis te maken met alle organisaties die daar hun activiteiten ontplooien. Zij zullen demonstraties geven of bezoekers te woord staan om voorlichting te geven.

Om 11.30 uur vindt met een ludieke actie de onthulling plaats van de nieuwe pui.
Even na genoemd tijdstip zal de bouwcommissie symbolisch het gebouw opleveren door overhandiging van een fotoboek aan de aftredende en aantredende bestuursvoorzitter.

Rond 13.30 uur zal de bestuursoverdracht plaatsvinden. Joop Verdonk zal het bestuurs-voorzitterschap van Pieter Hellinga overnemen.

Om 13.40 uur vindt de ondertekening plaats van de intentieverklaring tussen Dorpscentrum en de Prof. Dr. Leo Kannerschool. Deze verklaring houdt in dat leerlingen van die school les gaan krijgen in de vernieuwde keuken van het Dorpscentrum. Bezoekers kunnen hier in de komende maanden van meegenieten. op de open dag zullen de leerlingen mede voor de hapjes zorgen.

Stichting Vrienden Dorpscentrum 

De hele middag zal de stichting Vrienden van het Dorpscentrum aanwezig zijn om informatie te geven en folders uit te delen. Tom Groot zal namens de stichting om 14.00 een toespraak houden. Deze stichting is van groot belang voor het mogelijk maken van de eigen activiteiten van het Dorpscentrum.


Presentaties

Sociaal Makelaar van de gemeente Oegstgeest, Sietske Steenbergen, zal spreken over ‘Verbinden van formele en informele zorg’. Tijd: 12.15 – 12.30 uur.

Om 15.30 uur zal de directeur/bestuurder van Radius Frank van Rooij een presentatie houden over ‘Vitaliteit van ouderen’.

Veelkleurigheid in andere huurders
Er kan die middag kennis worden gemaakt met veel van onze huurders. Om 11.45 uur is er een optreden van het Jeugdsymfonieorkest. Taalkans geeft een presentatie met behulp van gitaarspel. Andere gebruikers van het Dorpscentrum zijn: RABO, de Stichting Evangelische Gemeente, Feldenkreis, Yoga, Lekker Anders, Rendez Vous (seniorensoos), Kinderwerk, Repair Café, Duurzame Maaltijd, SES Studiebegeleiding, uitvaartverzorger Attendo van Wouter de Jonge, Lumen (inloop voor mensen met psychische klachten) en Dorpsmarketing Oegstgeest. Deze huurders zullen de belangstellenden van informatie voorzien.

Tijdens de open dag zal een lezenswaardig boekje met als titel ‘Koper’, geschreven door uitvaartbegeleider Wouter de Jonge, verkrijgbaar zijn. De opbrengst daarvan is bestemd voor het Dorpscentrum.

Muzikale omlijsting

Aan het gehoororgaan is ook gedacht. Er zullen optredens zijn van:

Jeugdsymfonieorkest. Tijd: 11.45 – 12.15 uur.

Jazz door het kwintet Rob Boxhoorn. Tussen 12.30 – 13.30 uur.

Marijke Groenendaal en Jacob Engel met semi klassiek. Tijd: 14.10 - 15.00 uur.

Het musicalkoor. Van 15.00 – 15.30 uur.

Informeel samenzijn
Vanaf 16.00 uur tot 17.30 uur is er een informeel samenzijn dat muzikaal wordt opgeluisterd door het kwintet Rob Boxhoorn.

Kortom, een unieke kans om goed kennis te maken met het Dorpscentrum dat door het grote aantal activiteiten en de veelkleurigheid daarvan een centrale schakel binnen Oegstgeest is geworden.

Van harte welkom op zaterdag 29 augustus.

Meer berichten