Logo oegstgeestercourant.nl
De verkeersveiligheid onder het viaduct van de A44 bij de Rijnzichtweg moet worden verbeterd. Er gebeuren zeer regelmatig ongelukken. Agelopen vrijdag, 7 augustus, opnieuw. |
De verkeersveiligheid onder het viaduct van de A44 bij de Rijnzichtweg moet worden verbeterd. Er gebeuren zeer regelmatig ongelukken. Agelopen vrijdag, 7 augustus, opnieuw. | (Foto: Archieffoto: Wil van Elk)

CDA Oegstgeest: Viaduct A44 bij Rijnzichtweg moet veiliger

De verkeersveiligheid onder het viaduct van de A44 bij de Rijnzichtweg moet worden verbeterd, dat vindt het CDA Oegstgeest dat opnieuw raadsvragen stelt aan het college.

“Afgelopen vrijdag lag er weer een auto op zijn kop en dat is bepaald niet voor het eerst”, aldus gemeenteraadslid Watze Mandema. “Het kruispunt is onoverzichtelijk, zeker voor mensen die van de snelweg komen en het kruispunt niet goed kennen.” De CDA-fractie heeft eerder (in 2017) aandacht voor de veiligheid ter plekke gevraagd.

Het college heeft toen maatregelen genomen, maar die blijken niet voldoende. Mandema: “als je er een tijdje staat te kijken, zie je auto’s op de verkeerde plek het viaduct inrijden of in de verdrukking komen door draaiende vrachtwagens. De wethouder moet, eventueel met Rijkswaterstaat, kijken hoe het echt veiliger kan. Nu is het na elk ongeluk wachten op het volgende.”

Een aantal mogelijk oplossingen dat het CDA noemt zijn betere bebording en markeringen, meer handhaving en het beter op laten vallen van de donkere pilaren. Het college van burgemeester en wethouders heeft drie weken de tijd om te reageren op de vragen van het CDA.

Meer berichten