Logo oegstgeestercourant.nl
Oegstgeest staat opnieuw op de zesde plaats in de Elsevier-lijst. |
Oegstgeest staat opnieuw op de zesde plaats in de Elsevier-lijst. | (Foto: Willemien Timmers)

Oegstgeest nog steeds een ideale woonplek

Ook dit jaar bewijst het onderzoek van Elsevier Weekblad wat alle inwoners al weten: in Oegstgeest is het goed wonen.

Opnieuw eindigt ons geestdorp hoog: op plaats zes van de 355 gemeenten in Nederland.

Ook vorig jaar was Oegstgeest de op vijf na prettigste gemeenten om te wonen in Nederland. In 2018 stond Oegstgeest één plek lager: op een zevende plaats. In 2017 eindigde Oegstgeest op nummer negen.

"Er valt genoeg te twisten. Maar over één ding zijn we het eens: Oegstgeest is een fijne, hele fijne gemeente, om in te wonen", laat burgemeester Emile Jaensch op zijn Facebook-pagina weten. "De zesde plek is een bewijs dat het fijn wonen en werken is in de op één na groenste gemeente van het land, op korte afstand van strand en stad. Dat mogen we koesteren. Deze keurige waardering is ook tot stand gekomen dankzij de inspanningen van bewoners, bedrijven en organisaties uit ons dorp. Die wil ik daarmee dan ook van harte feliciteren. Bravo!"

De top-10 van 2020:

1 - Rozendaal Gelderland

2 - Laren Noord-Holland

3 - Heemstede Noord-Holland

4 - Bloemendaal Noord-Holland

5 - Wassenaar Zuid Holland

6 - Oegstgeest Zuid-Holland

7 - Voorschoten Zuid-Holland

8 - Gooise Meren Noord Holland

9 - Leidschendam-Voorburg

10 - Blaricum

Oegstgeest moet dus Wassenaar voor laten gaan daar waar het gaat om de beste woonstek van Zuid-Holland, maar weet opnieuw Voorschoten nipt achter zich te laten.

Alle gemeenten en regio's van Nederland zijn door Bureau Louter uit Delft op veel punten vergeleken. Denk hierbij aan de nabijheid en verscheidenheid aan scholen, winkels en horeca, natuur, mooie gebouwen en ook aan sociale aspecten als betrokken buurtbewoners en weinig overlast. Om vast te stellen wat de ideale woonplek van de gemiddelde Nederlander is, zijn feitelijke gegevens over gemeenten, buurten, steden en regio's gewikt en gewogen op basis van resultaten van een omvangrijke enquête.

Lees meer in de Oegstgeester Courant van 19 augustus.

Meer berichten