Logo oegstgeestercourant.nl
Foto: Cor de Mooy

De 75e Flower Parade verplaatst naar 2021

Het zou vast en zeker een prachtige en feestelijke editie worden: Flower Parade 2020. Extra feestelijk, want het zou voor de 75e keer zijn dat het Rijnsburgs Bloemencorso door de streek zou trekken.

Het thema was niet voor niets: FEEST! De coronacrisis gooit echter roet in het corso-eten. Een grote teleurstelling, niet alleen voor de talrijke toeschouwers langs de route, maar ook voor het bestuur van de Flower Parade en haar vele vrijwilligers.

Dirk Hogervorst, voorzitter van Stichting Rijnsburgs Bloemencorso laat weten dat de voorbereidingen in volle gang waren: 'De 75e keer is toch bijzonder en om deze reden zouden we ook een aantal extra activiteiten doen en er het mooiste corso ooit van maken. Maar in deze Corona tijd is een corso (hoe mooi en bijzonder wij, en velen met ons, het ook vinden) niet het belangrijkste. De veiligheid van iedereen staat uiteraard voorop. Ook hebben heel veel van onze sponsoren nu ook alle aandacht nodig om hun bedrijven op koers te houden. We stellen het feest dus gewoon een jaar uit en gaan er vanuit dat we volgend jaar met alle betrokkenen (sponsoren, vrijwilligers, toeschouwers) het feest van de 75e editie kunnen vieren.´

Facebookactie
De organisatie van de Flower Parade Rijnsburg zorgt ervoor dat het evenement toch in de picture komt. Kijk op de Facebookpagina van de Flower Parade. Hierop de actie ´Doe mee en Win´. Post jouw mooiste foto van Flower Parade Rijnsburg en tag de Flower parade. Misschien ben je op 8 augustus winnaar van de unieke 1.000 stukjes tellende puzzel van de Flower Parade.

Reportages op tv
Al vele jaren wordt het Rijnsburgs Bloemencorso uitgezonden door Omroep Max. Zelfs vorig jaar, toen er niet werd gereden, was er een prachrige sferrreportage vanuit Bloemenveiling Royal FloraHolland op tv.

De zendtijd voor dit jaar was gereserveerd, corso op tv dus. Op vrijdag 14 augustus a.s. is er een compilatie te zien van de parades van 2016 t/m 2019. Op dit moment is nog niet bekend hoe laat en op welke zender. Houd dus uw omroepgids of krant in de gaten!

Toch een beetje corso
Helemaal geen bloemencorso op zaterdag 8 augustus? Jawel, toch een beetje. Om het corsogevoel vast te houden is er een drietal prachtig opgestoken personenauto´s te zien en Rijnsburg, Katwijk en Noordwijk.

Maak zaterdag of zondag een rondje over de Noordwijkerweg in Rijnsburg of langs de Boulevards van Katwijk en Noordwijk en geniet van bloemen.

Meer berichten