Logo oegstgeestercourant.nl
Architect Marcel van Dijk en Ali Hellinga voor de vernieuwde entree van Dorpscentrum Oegstgeest. | Foto PR
Architect Marcel van Dijk en Ali Hellinga voor de vernieuwde entree van Dorpscentrum Oegstgeest. | Foto PR

Entree Dorpscentrum Oegstgeest vernieuwd

Dorpscentrum Oegstgeest (DcO) ziet er sinds april 2020 prachtig uit na twee grote verbouwingen. De eerste verbouwing vond plaats in 2018, waarbij naast de lift, de hal en grote zaal grondig zijn aangepakt. Dit jaar werd de tweede verbouwing afgerond; hierbij zijn de keuken, de gangen, de trappartij en de eerste verdieping volledig vernieuwd.

Toen dat klaar was, ging onvrede ontstaan over de entree. Wat een visitekaartje zou moeten zijn voor het vernieuwde Dorpscentrum bleek een armoedig uitziende ingang. Maar helaas was het geld na de ingrijpende verbouwing op. Daarop heeft het DcO, in de persoon van Ali Hellinga, zich gewend tot een meelevende dorpsgenoot. Deze bleek, tot vreugde van alle 'DcO-ers' bereid te zijn tot sponsoring van alle kosten voor een waardige entree.

Het Bouwteam is vervolgens hard aan de slag gegaan. Uit drie varianten van architect Sander Flach is de mooiste gekozen. Deze variant is vervolgens door architect Marcel van Dijk uitgewerkt.

De oude luifel is vervangen door een strak vormgegeven nieuwe luifel. De entree en kozijnen naast de ingang zijn in een donker grijze kleur geverfd. Als contrast hiermee is de klokkentoren in een lichte kleur geverfd met Lotusan, dat voor een langdurige witheid van de toren garant staat. Er zijn twee lampen (uplighters) aangebracht, die de toren ’s avonds prachtig verlichten en hierdoor het gebouw meer allure geven. De nieuwe entree heeft een grootsere uitstraling dan de oorspronkelijke doordat de gehele hal nu meedoet als entreegebied. Daarmee geeft het Dorpscentrum aan dat het voor alle Oegstgeesters open staat: "Iedereen is welkom!"

Meer berichten