Logo oegstgeestercourant.nl
Amerik van Leeuwen bij de provisorische finishplaats op de wedren. | Eigen foto
Amerik van Leeuwen bij de provisorische finishplaats op de wedren. | Eigen foto (Foto: )

Alternatieve Vierdaagse: Amerik van Leeuwen loopt van Oegstgeest naar Nijmegen

Aangezien de vierdaagse van Nijmegen dit jaar geen doorgang kon vinden, besloot Oegstgeestenaar Amerik van Leeuwen om mee te doen met de alternatieve vierdaagse.

"Tja, het begint een aantal dagen voor de vierdaagse toch een beetje te kriebelen! Ik zou hem officieel voor de elfde keer lopen. Daar ik geen zin had om vier dagen in de omgeving van Oegstgeest mijn kilometers te maken, had ik besloten om van Oegstgeest naar Nijmegen te lopen: iets nieuws dus."

De afstand van 135 kilometer verdeelde hij over vier dagen.

De eerste dag liep hij naar Bodegraven, de tweede dag vanuit Bodegraven naar Bunnik, de derde dag vanuit Bunnik naar Rhenen, en de laatste dag vrijdag van Rhenen naar Nijmegen. "Onderweg heb ik veel lopers gezien en gesproken die ook hun alternatieve vierdaagse liepen."

In Nijmegen aangekomen was er geen feeststemming, maar ging het alledaagse leven gewoon zijn gang. Op de wedren aangekomen was er provisorisch een finishplaats gemaakt.

"De medaille, het cijfertje of het kroontje ontbraken deze keer, maar de prestatie was er niet minder om. Daarna maar even een welverdiend biertje gehaald met de vele andere lopers die ook in de stad waren aangekomen. Voor volgend jaar maar weer naar het oude normaal!" aldus Amerik.

Meer berichten