Logo oegstgeestercourant.nl
Het streekhuis met links de eerste logees, Tamara en Kobe, tweede van rechts wethouder Daan Binnendijk, verder en de marketingmanagers van Katwijk, Leiden en Oegstgeest.
Het streekhuis met links de eerste logees, Tamara en Kobe, tweede van rechts wethouder Daan Binnendijk, verder en de marketingmanagers van Katwijk, Leiden en Oegstgeest. (Foto: @Reezyard)

Leiderdorp eerste halte Pop-up Streekhuis

Leiderdorp heeft de primeur: de eerste plek waar het rijdende Pop-up Streekhuis een paar dagen staat, is bij Brasserie Park, aan de rand van het Leiderdorpse park De Houtkamp.

Bij het Streekhuis, een omgebouwde Pipowagen, is allerlei informatie te vinden over het moois dat in Leiderdorp, Leiden, Oegstgeest en Katwijk te vinden is. Het is onderdeel van de regiocampagne ‘Streek van Verrassingen’. Met deze campagne willen de marketingorganisaties van Leiden, Katwijk, Oegstgeest en Leiderdorp de ruim 250.000 regiobewoners stimuleren om in deze vakantietijd, juist nu veel mensen toch wat meer in de buurt blijven, de eigen streek te (her)ontdekken.

Genoeg te doen

Daan Binnendijk (CDA), wethouder te Leiderdorp, mocht het Streekhuis woensdagmiddag openen en nam de gelegenheid te baat om zijn gemeente uitgebreid op te hemelen. Het grote park van maar liefst 18 hectare midden in de bebouwde kern is heel bijzonder en iets dat Leiderdorp gemeen heeft met steden als New York en Amsterdam, benadrukte hij. En vergeet het buitengebied met de fraaie, voor fietsers en voetgangers toegankelijke polders niet! Waaraan hij toevoegde dat “ook in Leiden, Oegstgeest en Katwijk genoeg te doen is.”

Vloggers en bloggers

Het Streekhuis is meer dan een informatiepunt voor toevallige bezoekers. Het fungeert ook als overnachtingsplek voor journalisten, bloggers en vloggers uit Nederland, Vlaanderen en de eigen regio. Vanuit het minihuisje ontdekken ze de parels van de streek. De eerste logees zijn Tamara Heerschap en haar zoon Kobe (9) uit Voorschoten. Tamara is de vrouw achter de website www.kidsproof.nl/Leiden, die vol staat met uitjes in de regio die leuk zijn voor kinderen. De komende dagen gaan Tamara en Kobe onder meer op excursie door de Leiderdorpse Heemtuin en in het Leidse park Cronesteyn. Ook gaan ze op zoek naar sporen van Romeinen in het Rijksmuseum van Oudheden en Park Matilo in Leiden. En wie weet, misschien nemen ze nog wel een plons in de Vadedoplas in de Leiderdorpse Munnikkenpolder, die onlangs is gepromoveerd tot officieel zwemwater. Hun ervaringen zijn voor iedereen te volgen via blogs op Tamara’s website.

Stops

Het Streekhuis blijft tot komende woensdag in Leiderdorp en reist dan door naar de kasteeltuin van Oud-Poelgeest in Oegstgeest. De volgende stops zijn camping Zuidduinen in Katwijk en de Tuin van de Smid in Leiden. Eind september eindigt de reis met opnieuw een week bij Brasserie de Zijlstroom in Leiderdorp.

Meer berichten