Logo oegstgeestercourant.nl
Diderik (06-39861190), Chantal (06-11018949) en Kawa (06-48969403) geven het vernieuwde jeugd- en jongerenwerk van STJJMH in Oegstgeest een gezicht.
Diderik (06-39861190), Chantal (06-11018949) en Kawa (06-48969403) geven het vernieuwde jeugd- en jongerenwerk van STJJMH in Oegstgeest een gezicht. (Foto: )

STJJMH: Vernieuwde kijk op jeugd- en jongerenwerk

Stichting Jeugd- en Jongerenwerk Midden Holland gooit het roer om: In het kader van het nieuwe jeugd- en jongerenwerk zal in het aanbod NOG meer gericht gaan worden op preventie.

Dit zal tot uiting komen in het kinderwerk, het schooljongerenwerk, het meidenwerk en tijdens buurtsport en vakantieactiviteiten en online.Meisjes

Onder leiding van een enthousiaste jongerenwerkster komen meiden van 10-15 jaar om de week bij elkaar om te kletsen en thema’s te bespreken in het Dorpscentrum. Er is ook telkens een verrassende activiteit, waarmee de meiden aan de gang kunnen gaan.

Kinderen

Op meerdere locaties in Oegstgeest worden laagdrempelige activiteiten aangeboden voor kinderen uit de hoogste groepen van de basisschool. Hierbij zal zoveel mogelijk worden ingespeeld op de behoefte van en wat goed is voor kinderen in deze leeftijdsgroep.

Sport

Het jongerenwerk biedt ook sportactiviteiten waarbij jongeren gestimuleerd om actief mee te doen.
Jongerenwerkers herkennen vaak bij deze activiteiten hulpvragen van jongeren een gaan samen met hen aan de slag.

Ambulant

"Natuurlijk zijn we ook zichtbaar in de wijken. Regelmatig bezoeken we plekken waar jeugd en jongeren te vinden zijn en wordt een vertrouwensrelatie opgebouwd met deze doelgroep."

Coaching

Jongeren lopen dagelijks tegen allerlei hulpvragen aan. Jongerenwerkers bieden hierbij ondersteuning, stellen met hen samen doelen en helpen hen om deze doelen te behalen.

Op de hoogte blijven van Stichting Jeugd- en Jongerenwerk Midden Holland in Oegstgeest kan via Facebook en Instagram terecht op Bendr Oegstgeest. Mail: oegstgeest@stjjmh.nl.

Meer berichten