Logo oegstgeestercourant.nl
Al eerder bestond het college uit wethouders van CDA, VVD en HvO. Op de foto de wethouders samen met interim-burgemeester Jan Waaijer bij de begroting van najaar 2015. | Archieffoto Willemien Timmers
Al eerder bestond het college uit wethouders van CDA, VVD en HvO. Op de foto de wethouders samen met interim-burgemeester Jan Waaijer bij de begroting van najaar 2015. | Archieffoto Willemien Timmers (Foto: Willemien Timmers)

Formateur Vincent Janssen onderzoekt coalitie VVD-CDA-Hart voor Oegstgeest

Vincent Janssen, oud-VVD-fractievoorzitter in Oegstgeest voert een verkenning uit naar mogelijke coalities in Oegstgeest, nadat Progressief Oegstgeest twee weken geleden uit de coalitie stapte.

In de eerste week van de formatie zijn gesprekken met alle fracties gevoerd en met collegeleden. "Op basis van deze gesprekken heb ik de fracties van VVD, CDA en D66 uitgenodigd voor een verdere verkenning. De fractie van D66 heeft maandag 13 juli laten weten niet op de uitnodiging in te gaan."

Een volgende optie die verkend is, is een coalitie VVD-CDA-Hart voor Oegstgeest. Na telefoongesprekken met de fractievoorzitters en het gesprek met een delegatie van Hart voor Oegstgeest op zaterdag 18 juli hebben de drie fracties aangegeven bereid te zijn met elkaar in gesprek te gaan om te bezien of een coalitie tussen deze partijen haalbaar is. Binnenkort vindt een eerste gesprek hierover plaats. "In dit gesprek bespreken we het proces om tot een college en coalitie te komen en doen een eerste verkenning van inhoudelijke onderwerpen, bestuursstijl en communicatie."

Meer berichten