Logo oegstgeestercourant.nl
'Belangrijk om over grenzen heen te kijken.' | Foto Willemien Timmers
'Belangrijk om over grenzen heen te kijken.' | Foto Willemien Timmers (Foto: Willemien Timmers)

Gerrit-Jan Bezemer nieuwe voorzitter PVOO

'Ik ben in de gelukkige omstandigheid dat ik veel energie en tijd heb 'Hij is inmiddels al geen vreemd gezicht meer in Oegstgeest: Sinds 2 april is Gerrit-Jan Bezemer de voorzitter van het Platform voor Ondernemers Oegstgeest (PVOO). Na Rob Sturm, Henk Visser, Mark Cremers en Paul Jansen is hij de vijfde voorzitter van de zeventien jaar oude ondernemersclub. De zeer actieve zestiger heeft duidelijk veel zin in deze nieuwe taak, ook al woont hij nog maar kort in Oegstgeest.

“Ik ben er blanco en onbevooroordeeld ingestapt”, laat Bezemer op een zonnige morgen bij een goede kop koffie in Het Beleg van Oegstgeest weten. “Ik ben in de gelukkige omstandigheid dat ik veel energie en tijd heb. Mijn agenda is schoon en leeg. Voorzitter zijn van het PVOO is een interessante kans om Oegstgeest te leren kennen.”

Helemaal nieuw in het geestdorp is Bezemer overigens niet. In de jaren negentig, toen hij algemeen directeur van Rabobank Noordwijk was, woonde hij er ook. Daarna heeft hij op veel plekken in Nederland voor deze bank gewerkt, vaak om fusies voor te bereiden. Zo was hij te vinden in Hoorn en Tubbergen. De laatste woonplaats van Bezemer en zijn vrouw was Nijkerk, waar hij ook onder meer actief was als voorzitter van de Bedrijvenkring Hoevelaken Nijkerk.

Toen hij na zijn verhuizing naar Nieuw-Rhijngeest ook van Rotaryclub veranderde, hoorde hij van de vacature bij het PVOO. “Paul heeft mij enthousiast gemaakt. Ik vind het erg leuk om voorzitter van het PVOO te zijn. Ik houd ervan om mensen te ontmoeten en te adviseren. Wellicht kan ik een bijdrage leveren hier!”

Bezemer is duidelijk een mensen-mens, die de kennis die hij in zijn loopbaan heeft opgebouwd, graag deelt met ‘oud en jong’. “Ik vind het belangrijk dat we als club over onze grenzen heen kijken. De gemeentegrenzen, maar ook de grenzen van ons eigen bedrijf. Daarom is het goed om bijvoorbeeld bij elkaar op bezoek te gaan en elkaar aan het woord te laten.”

Tijdens de eerste maanden van de coronacrisis nam hij contact op met een groot aantal ondernemers om te praten over hun omzetverlies. “Driekwart van hen gaf aan dat ze er geloof in hebben dat herstel komt. Omdat we in de afgelopen maanden geen borrels konden organiseren, de haringparty van twee weken geleden was de eerste weer, was het goed om de leden te raadplegen. We hebben elkaar in deze tijden hard nodig.”

De nieuwe voorzitter hoopt dat de PVOO-leden hem makkelijk weten te vinden. “Voor iedereen die in deze moeilijke tijd in de knoei zit: kom maar op!” Bezemer wil niet zozeer bekend staan als ‘voorzitter’, maar meer als verbinder en adviseur. “Ik mag heel wat ervaringen en ontmoetingen met mij meedragen, daarom help ik mensen graag.”

Bezemer, geboren Rotterdammer, begon ooit als ‘jongste bediende’ bij de Coöperatieve Centrale Raiffeisen-Bank in Beverwijk, en studeerde in de avonduren rechten in Utrecht. Later had hij het voorrecht om, in de baas zijn tijd, daar een MBA-opleiding op Nyenrode aan toe te voegen. Momenteel heeft hij nog steeds een eigen consultancybureau.

De komende maanden staan voor Gerrit-Jan Bezemer en zijn vrouw Corry ook in het teken van de verhuizing naar een appartement met uitzicht op de Rijn, dat momenteel in aanbouw is. “We zijn erg blij om weer inwoners van Oegstgeest te zijn!”

(Willemien Timmers)

Meer berichten