Logo oegstgeestercourant.nl
Foto: Willemien Timmers

PVOO komt op mooi moment bijeen voor haringparty

De recente versoepelingen in verband met het coronavirus maken het mogelijk om per 1 juli buitenactiviteiten van 100 personen toe te staan. Hoe kan de herstart van de maandelijkse bijeenkomsten van het PVOO mooier dan juist nu de jaarlijkse haringparty op het terrein van kasteel Oud Poelgeest te plannen?

Door Wim van Tuijl

Blijdschap dus voor de leden van het Platform voor Ondernemers Oegstgeest. Immers; de laatste bijeenkomst dateert van donderdag 5 maart jl. Daarna kwam de beruchte lockdown. De nieuwe voorzitter van het PVOO, Gerrit Jan Bezemer, beaamde de vreugde over de per 1 juli geldende versoepelde maatregelen in zijn toespraak. “De timing van de haringparty op 2 juli is perfect. Met dank aan de overheid die groen licht gaf”, vertelde hij opgewekt. “Bovendien zitten de weersomstandigheden juist vandaag mee. Maandenlang waren we afhankelijk van digitaal contact met elkaar. Uit een enquête door het bestuur onder de leden bleek dat de meesten van jullie weer licht zien aan het eind van de tunnel. Met name de horeca heeft een pijnlijke periode achter de rug.” Gerrit Jan sprak zijn dank uit voor het verkregen vertrouwen om de nieuwe voorzitter van de PVOO te mogen zijn.
Hij verwelkomde speciaal de burgemeester van Oegstgeest, Emile Jaensch, en overhandigde hem symbolisch het eerste mondkapje die iedere aanwezige geschonken werd. “Zie het als symbool voor goede samenwerking tussen PVOO en gemeentebestuur”, vervolgde de voorzitter. Jaensch vertelde meerdere emotionele ondernemers aan de lijn te hebben gehad als gevolg van grote inkomstenderving vanwege de lockdown. “Complimenten aan ondernemers, die keken naar invulling van andere mogelijkheden. Representatief voorbeeld is Pieter Walvaart die met een versierde bakfiets als mobiele DJ op pad gaat om op verzoek van familie van jarigen zijn muziek voor het huis ten gehore te brengen. Ik hoop dat de heerlijke vette haring symbool mag staan als herwinnen van meer vet op de botten voor ondernemers."

Tot slot gaf de voorzitter complimenten aan Jan Willem Besselink voor het beschikbaar stellen van de locatie, Pieter Walvaart voor de muzikale omlijsting van de bijeenkomst, Kees Fles voor de mondkapjes en natuurlijk Visgilde Hugo van der Meij voor het verzorgen van de haring.

Hierna was het uitgebreid tijd voor een zeer geanimeerde informele borrelbijeenkomst met snacks en haring en dus volop genieten van de mogelijkheid face to face contact met elkaar te hebben. Pieter Walvaart zorgde voor passende muziek; samen met saxofonist Louis Eggen. “Helaas missen we nu percussionist Jack Manuputty, die hier vier jaar aanwezig was, maar in december te jong is overleden”, mijmerde hij.

Jonge ZZP’ers
De voorzitter wees op het initiatief van het PVOO om jonge ZZP’ers mogelijkheid te geven om input te krijgen voor hun bedrijfsvoering van ervaren oudere ZZP’ers van het Platform. Contactpersoon is Marlene Simoons, bestuurslid Belangenbehartiging. Geïnteresseerd? Ga naar de site van het PVOO; www.pvoo.nl

Meer berichten