Logo oegstgeestercourant.nl
Het terras in Park Landskroon, vlakbij Corpus. | Foto Willemien Timmers
Het terras in Park Landskroon, vlakbij Corpus. | Foto Willemien Timmers (Foto: Willemien Timmers)

Terras Park Landskroon mag open

Het bedrijf Eventmaat mag vandaag, zaterdag 4 juli, toch haar terras openen bij Park Landskroon.

Omwonenden van Park Landskroon waren naar de voorzieningenrechter gestapt om dit tegen te houden, maar zij beten in het juridische stof. Eventmaat mag de bezoekers tot 22.00 uur drankjes schenken en tegelijkertijd muziek draaien.

Tijdens het proces beschuldigden de omwonenden burgemeester Emile Jaensch van belangenverstrengeling en vroegtijdige toezeggingen, zo gaf hij aan tijdens de raadsvergadering van donderdag 2 juli. "In een schriftelijk verzoekschrift van omwonenden van Park Landskroon tegen de verleende vergunning gaat een passage over mij. Dat ik persoonlijk kennis heb aan de organisator en dat hij dat tegen hen heeft beweerd en dat er al in een vroeg stadium toezeggingen zijn gedaan. Dat is een mogelijke schijn van belangenverstrengeling. Omdat het mijzelf betreft en het mijn taak is om de integriteit te bewaken, heb ik het overgedragen aan de raad om daar onderzoek over te doen."

De raadsleden nemen deze taak inderdaad op zich. Fractievoorzitter Van Blitterswijk (CDA) vond: "We moeten dat verzoek inwilligen. We moeten niet bij voorbaat uitsluiten dat er een extern deskundige een rol kan spelen. Maar laten we beginnen met een commissie van raadsleden uit ons midden. Met een vooronderzoek kun je de benodigde vervolgstappen nemen."

In een besloten bijeenkomst, waar ook burgemeester Jaensch niet bij aanwezig mocht zijn, hebben de raadsleden de drie personen gekozen, die zich als eerste over deze integriteitskwestie gaan buigen.

(Café de Gouwe opent samen met de organisatie van Puur Festival ('Eventmaat') een tijdelijk terras in Park Landskroon in de maand juli. Ook aan de Klinkenbergerplas is er een terras te vinden in juli en augustus. In augustus verhuist het 'park-terras' naar alle waarschijnlijkheid naar het Irispark).

In Park Landskroon werkt De Gouwe samen met Toko Lekki, en het Hilton Hotel. Reserveren kan via www.degouweintpark.nl of via facebook (degouweintpark). Het terras aan de Klinkenbergerplas is ook open: www.terrasdeklink.terr.as.)

(Joep Derksen)

Meer berichten