Logo oegstgeestercourant.nl
Foto:

Spontaan gebaar naar aanleiding van tekenwedstrijd

De tekenwedstrijd 'Samen tegen eenzaamheid', georganiseerd door Radius, De Zonnebloem en de gemeente Oegstgeest heeft veel leuke reacties opgeleverd. Ook een bijzonder creatief gebaar van de heer Kees van Geel (89 jaar).

Op bezoek bij Kees van Geel, vertelt hij onder het genot van koffie met zelfgebakken cake: “Toen ik een kaart ontving van één van de prijswinnaars (Eline 5 jaar) van de tekenwedstrijd, vond ik dat zo leuk! Een van mijn hobby’s is werken met keramiek en ik heb toen van die tekening een tegel gemaakt. Later heb ik ook van de andere tekeningen een tegel gemaakt – de tegels zijn voor het formaat wat aangepast en ik ben heel erg blij met het resultaat."

Banketbakker en leraar

"Ik ben geboren in Roermond en na de oorlog voor het eerst in onze regio gekomen door het volgen van de opleiding tot banketbakker aan de BNS in Voorhout – de latere KTS. Na diverse andere banen, onder andere als kok bij de Luchtmacht, ben ik uiteindelijk in Voorhout bij de BNS teruggekomen, maar dan als leraar.

Gedurende mijn tijd daar heb ik veel leerlingen mogen opleiden tot banketbakker. Tijdens mijn leraarschap ben ik ook nog als adviseur werkzaam geweest bij diverse banketbakkers. Een hoogtepunt van mijn carrière was wel het ontwerpen en maken van de geboortetaart voor onze huidige Koning Willem Alexander."

Taartversiering

"Na het beëindigen van mijn leraarschap ben ik teruggegaan naar het zuiden, waar ik samen met een partner een succesvol bedrijf ben gestart in taart- en gebakversiering."

Terug naar Oegstgeest

"Zes jaar geleden ben ik terug naar Oegstgeest gekomen. Ik houd mij nog steeds bezig met keramiek in allerlei vormen, van kerst-engeltjes tot kikkers – en nu dus deze tegels!”

De tegels die Kees van Geel heeft gebakken, worden aan de prijswinnaars door een Zonnebloem vrijwilliger uitgereikt. Radius heeft een prachtig tegeltableau ontvangen van de tekeningen, waar een mooie plek voor wordt gezocht.

Meer berichten