Logo oegstgeestercourant.nl
De blauwe hap werd dit jaar bij de veteranen thuis bezorgd. Zo belde Ka Lun Ip van China House ook aan bij Jan Zandvliet. | Foto Willemien Timmers
De blauwe hap werd dit jaar bij de veteranen thuis bezorgd. Zo belde Ka Lun Ip van China House ook aan bij Jan Zandvliet. | Foto Willemien Timmers (Foto: Willemien Timmers)

Veteranendag ook dit keer met 'blauwe hap'

Op vrijdag 26 juni was het veteranendag. In Oegstgeest worden dan normaliter alle veteranen ontvangen op het raadhuis, en eten zij gezamenlijk de 'blauwe hap'. Vanwege de corona-maatregelen was dat dit jaar niet mogelijk, dus werd er digitaal contact gelegd.

Burgemeester Emile Jaensch heette de meer dan 25 veteranen hartelijk welkom, waarna Bert Hermans, oud-marechaussee en Bosnië-veteraan, onder andere vertelde over zijn rol in het Veteranen Search and Rescueteam (VST). Daarna sprak de voorzitter van VST, Dennis van der Kraats over hoe met ruim 1500 deelnemers de afgelopen jaren aan ruim veertig zoekacties, vaak van vermiste personen, is deelgenomen.

Joop Verdonk sloot de bijeenkomst af met een praatje over het Oegstgeester veteranencomité dat recent is opgericht. Zij zorgen ook voor het onderhoud van de oorlogsgraven.

En ook al kwamen de veteranen niet naar het gemeentehuis, de blauwe hap kon toch gezamenlijk worden gegeten. Restaurant China House bracht deze bij de mensen thuis. Daar werd, terwijl men naar het scherm keek, genoten van Daging rendang (geel rundvlees), Daging Roedjak (rood rundvlees), Ajam pangang ketjapsaus (kip in ketjap), Sambal goreng boontjes, Sajoer Lodeh, Gado gado Sate ajam Atjar, seroendeng (cocos en pinda’s) en kroepoek. Prachtig verpakt werd het door Ka Lun Ip aan de deur gebracht. 

Meer berichten