Logo oegstgeestercourant.nl
Foto:

Oegstgeest aan de Rijn krijgt muurgedicht

Het is zover: op de muur van Zilverstein 24 in Nieuw-Rhijngeest, ook wel Oegstgeest aan de Rijn genoemd, komt een nieuw muurgedicht. Op 21 juni is de overeenkomst met de eigenaren van de muur ondertekend en buiten met taart gevierd.

Na Jan Wolkers’ De Herinnering in de Deutzstraat en Anke Kuypers’ Het bijzonderste gewoon in de Jan Wolkerslaan realiseert Cultuurfonds Oegstgeest samen met OMA, kort voor Oegstgeester Muurgedichten Actiecomité, het derde muurgedicht: De Grens van Willem de Bondt. John Stelck, eveneens uit Oegstgeest, maakte het ontwerp en voert het ook uit. Omdat het weer nu meezit deze week.

Het gedicht De Grens van Willem de Bondt viel in de smaak van alle betrokken partijen, maar is ook gekozen omdat het verwijst naar de locatie van deze nieuwste wijk van Oegstgeest langs de Oude Rijn: de vroegere grens van het Romeinse rijk, de Limes (grens). Het ontwerp verbeeldt de grens grafisch, als scheiding maar ook verbinding en maakt verrassend gebruik van het toegangshek dat regelmatig open en dicht gaat.

Het nieuwe muurgedicht wordt mede mogelijk gemaakt door de muureigenaren, Cultuurfonds Oegstgeest, Rabobank Wensenfonds en de Lions Serviceclub Warmond/Oegstgeest.

Maar evengoed heeft Cultuurfonds Oegstgeest heeft nog hulp nodig voor de muurgedichten. Ga naar https://www.whydonate.nl/fundraising/muurgedicht-nieuw-rhijngeest..

Meer berichten