Drie extra terrassen deze zomer? | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
Veel Oegstgeestenaren kijken reikhalzend uit naar een gezellig terras in het Irispark. | Foto Willemien Timmers
Veel Oegstgeestenaren kijken reikhalzend uit naar een gezellig terras in het Irispark. | Foto Willemien Timmers (Foto: Willemien Timmers)

Drie extra terrassen deze zomer?

Samen ontspannen in Park Landskroon, het Irispark en bij de Klink

Ruim twee weken geleden ging de horeca eindelijk weer open voor gasten, en sindsdien zitten alle terrassen weer vol met mensen die, op gepaste afstand, genieten van een drankje, elkaars gezelschap en het mooie weer. Ondernemer Bas van Dijck (van Eventmaat) wil, samen met andere ondernemers (zijn grootste partner is Chris Schollaardt van De Gouwe) deze zomer drie grote terrassen in het dorp realiseren, zodat de zomer van 2020 er toch nog een wordt met een heerlijk vakantiegevoel, en de horecaondernemers een deel van de door hen geleden schade kunnen inhalen.

Het plan is de terrassen, met veertig speciaal voor deze tijd gemaakte achthoekige tafels, te realiseren in een klein deel van Park Landskroon (juli), het Irispark (augustus) en bij de Klinkenbergerplas (juli en augustus). Bas van Dijck is enthousiast. “We hebben online al heel veel vragen van Oegstgeestenaren beantwoord, en krijgen veel positieve reacties. We gaan in de drie parken geen evenement organiseren, dus omwonenden hoeven niet bang te zijn voor overlast van muziek of iets dergelijks. Daarnaast doen we alles volgens de richtlijnen van het RIVM.”

Burgemeester Emile Jaensch laat op Facebook weten ‘welwillend naar de voorstellen te kijken’.

Op de terrassen, die bij mooi weer de hele dag open zullen zijn, kan iedereen terecht voor een kopje koffie, een hapje en een drankje. In Park Landskroon, waar het terras in de zuidoostelijke hoek komt, zal worden samengewerkt met De Gouwe, Toko Lekki en het Hilton. “Het plan is dat we tot elf uur ’s avonds geopend zijn.”

Dit geldt ook voor het terras in het Irispark. Deze locatie wordt overigens door veel Oegstgeestenaren al jaren genoemd als mooie plek voor een terras. “Hier zullen we in augustus de tafels gezellig in het gras zetten om de cirkel heen. De kaart zal hier verzorgd worden door Brasserie Hemels en restaurant De Jonker. Tijsterman Bakkers levert lekkere taart voor alle drie de terrassen.”

Bij de Klinkenbergerplas zullen bezoekers heerlijk aan het water van een hapje en een drankje kunnen genieten. Hier krijgt Eventmaat hulp van Het Beleg van Oegstgeest en van De Gouwe. “In deze nieuwe anderhalvemetermaatschappij is ruimte het meest kostbare goed. Ook bij de Klink kunnen we een prachtig terras realiseren, waar meer dan voldoende ruimte is om te zitten en te genieten van koffie met gebak, een heerlijke lunch of diner. Hier zullen bezoekers bij onze foodtruck of tijdelijke kleine keuken, ook terechtkunnen om een patatje of een ijsje af te halen tijdens bijvoorbeeld een zomerse wandeling”.

Draagvlak in de buurt is relevant, zo vinden ook de ondernemers. Daarom werd afgelopen maandag een online informatieavond georganiseerd. “We gaan er heel hard aan werken om overlast te voorkomen, maar vooral om er iets bijzonder van te maken.”

De gemeente Oegstgeest zal één dezer weken, na afweging van bezwaren en overleg met politie en brandweer, over de aanvragen beslissen.

Meer informatie is te vinden op www.degouweintpark.nl of via info@eventmaat.com.

(Willemien Timmers)

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>