Hoop op nieuwe kandidaat voor buurtsuper Poelgeest | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
De wijkbewoners hopen dat er een supermarkt zal blijven in Poelgeest. | Archieffoto Willemien Timmers
De wijkbewoners hopen dat er een supermarkt zal blijven in Poelgeest. | Archieffoto Willemien Timmers (Foto: Willemien Timmers)

Hoop op nieuwe kandidaat voor buurtsuper Poelgeest

Teleurstelling over stukgelopen onderhandelingen

Op 1 augustus aanstaande loopt het huurcontract af van de Superrr supermarkt in de Clusiushof in Poelgeest. Support & Co, het bedrijf waar de Superrr onder valt, heeft de huur van het pand enige tijd geleden al opgezegd. Andere winkels van deze keten in Nederland sluiten ook, of maken een doorstart.

Bewoners van Poelgeest zien niets liever dan dat ook ‘hun’ Superrr (onder een andere naam) blijft bestaan. Het blijkt tot nu toe nog niet zo makkelijk een opvolger voor de supermarkt te vinden, waar ook de huidige eigenaar van het pand, Jenny Gaidoukevitch van de naastgelegen sportschool Jenergy, mee in zee wil.

Vorig jaar juli nam zij het pand over van de stichting MeerWonen, die de 550 vierkante meter voor een sociale huurprijs van 49 euro per vierkante meter aan de Superrr verhuurde. Gaidoukevitch moest dat contract ongewijzigd overnemen, maar nu de huidige supermarkt de huur opzegde, wil ze van een opvolger een commerciële huurprijs vragen. “Ik wil ook heel graag dat er een supermarkt in de Clusiushof blijft, maar de huidige voorwaarden zijn voor mij niet haalbaar.” De sportschooleigenaresse wil in de nieuwe situatie maximaal 400 vierkante meter verhuren, omdat ze een deel van de ruimte bij haar sportschool wil trekken, en de huurprijs naar 145 euro per vierkante meter verhogen. Ook wil ze graag een meerjarig contract afsluiten met een kandidaat.

De buurt hoopt van harte dat er een opvolger komt, omdat de supermarkt een grote sociale functie in de wijk heeft. Groot was dan ook de teleurstelling toen bleek dat afgelopen week de korte onderhandelingen met sociaal ondernemer Cock Lafeber stuk liepen. Hij wilde de huidige vijf man personeel overnemen, en de functie van leerwerkbedrijf van de supermarkt behouden. De twee partijen gingen het gesprek aan, maar tot een overeenkomst kwam het niet. Huurprijs, looptijd van het contract en verschil in zakelijke opvattingen speelden daarbij een rol.

Wijkbewoners maken zich zorgen omdat 1 augustus niet lang meer op zich laat wachten, en zij niet met lede ogen willen aanzien hoe de onmisbare super, waar ook pakjes afgehaald kunnen worden, straks uit de Clusiushof verdwijnt. Eigenaresse Gaidoukevitch heeft evenwel goede hoop dat er nog een opvolger gevonden wordt. “Ik ben nog met een aantal ondernemers in gesprek. Ook met mensen die met een supermarkt op deze plek verder willen. Ik hoop van harte dat deze plannen slagen.”

(Willemien Timmers)

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>