Ereburger Rianne Meester-Broertjes ontvangen op Kasteel Oud-Poelgeest | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
Ereburger Rianne Meester-Broertjes (midden) op het bordes met (vanaf linksboven met de klok mee) Oud-Poelgeest directeur Jan-Willem Besselink, Huub Hendrix, Moniek Steenland en Onno Koerten. |
Ereburger Rianne Meester-Broertjes (midden) op het bordes met (vanaf linksboven met de klok mee) Oud-Poelgeest directeur Jan-Willem Besselink, Huub Hendrix, Moniek Steenland en Onno Koerten. | (Foto: Willemien Timmers)

Ereburger Rianne Meester-Broertjes ontvangen op Kasteel Oud-Poelgeest

Geheel in de traditie, maar vertraagd door het coronavirus, werd de ereburger van Oegstgeest van 2019, Rianne Meester-Broertjes, op vrijdag 5 juni op Kasteel Oud-Poelgeest ontvangen voor een kasteeldiner.

In de prachtige hal van het monumentale kasteel werden Meester en haar gezelschap ontvangen door Jan-Willem Besselink, directeur van Kasteel Oud-Poelgeest. Anders dan andere jaren had de ereburger ervoor gekozen geen familie uit te nodigen, maar vertegenwoordigers van de organisaties waarvoor ze lang vrijwilligerswerk had gedaan, en waaraan ze de erepenning te danken had. Zo konden Onno Koerten (Vereniging Oud Oegstgeest), Huub Hendrix (Milieu Educatie Centrum) en Moniek Steenland (Duurzaam Dorp Oegstgeest) meegenieten van het prachtige kasteeldiner in de historische Drakenzaal.

Besselink is blij dat hij weer gasten in het koetshuisrestaurant en op het kasteel kan ontvangen, nu de maatregelen rond de verspreiding van het coronavirus wat versoepeld zijn. Aan het viertal legde hij uit hoe het grote aantal feesten, bruiloften en vergaderingen is komen te vervallen de afgelopen maanden. “Wij ontvangen normaliter hier iedere dag veel verschillende groepen. Het kan zijn dat er in het kasteel vergaderd wordt door een groot bedrijf vanuit de Amsterdamse Zuidas, in de kasteeltuin een huwelijksvoltrekking plaatsvindt, en in het koetshuis iemand zijn tachtigste verjaardag viert met een uitgebreide lunch. Alles kan hier, maar de afgelopen maanden stond, op wat hotelgasten na, alles even stil. Daarom zijn we bij dat de terrassen en het restaurant weer open zijn, en mensen weer van ons eeuwenoude landgoed kunnen genieten.”

Oud-wethouder Rianne Meester-Broertjes werd eind december tijdens de jaarlijkse oudejaarsbijeenkomst in het raadhuis verrast met de erepenning van de gemeente Oegstgeest. Op haar penning stond de tekst 'Duurzame verbinder'. Meester stond in 2005 aan de basis van het Milieu Educatie Centrum. Was voorzitter van de Vereniging Oud Oegstgeest en medeverantwoordelijk voor de organisatie van het Open Monumenten en OSGER Weekend. Ook was zij medeoprichter van het Platform Duurzaam Dorp Oegstgeest.

Jan-Willem Besselink kan zich goed in de duurzaamheid herkennen. “Wij werken hier met veel lokale producten. Zo maken wij onze eigen kaas, en willen we op termijn ook onze eigen energie gaan opwekken. Dit past in het maatschappelijk karakter van alles wat wij hier op Kasteel Oud-Poelgeest doen. Alle winst die we maken komt trouwens direct ten goede aan het behoud van het historische landgoed, zodat nog heel veel mensen, ook na ons, van al dit moois kunnen genieten.” Hij vertelde in het kort over de vele restauratie en verbeter-projecten die de afgelopen jaren op landgoed Oud-Poelgeest hebben plaatsgevonden. “Ik ben dankbaar dat ik op zo’n mooie plek mag werken. Dit monument is van iedereen, en daarom zet ons team elke dag de schouders eronder om elk onderdeel van het landgoed in de best mogelijke conditie te houden. Wie hier dineert, draagt daaraan bij. Dat is een mooie gedachte.”

Deze zomer biedt Oud-Poelgeest aan iedereen die historie en cultuur wil snuiven de mogelijkheid om op vrijdag en zaterdag in het eeuwenoude kasteel te dineren.

Kasteel Oud-Poelgeest, (071) 517 42 24 • kasteeloudpoelgeest.com

(Willemien Timmers)

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>