Emile Jaensch in gesprek met modeontwerper Achmed Oso in zijn zaak aan de Terweeweg. | Foto Willemien Timmers
Emile Jaensch in gesprek met modeontwerper Achmed Oso in zijn zaak aan de Terweeweg. | Foto Willemien Timmers Foto: Willemien Timmers

Oso-design mondkapjes van Oegstgeester bodem

Ondernemers in beeld

Burgemeester Jaensch: ‘Ik hoop hem zo min mogelijk te gebruiken’

Prachtig zijn ze, en eigenlijk met geen ander mondkapje te vergelijken: de Design-mondkapjes van de Oegstgeester modeontwerper Achmed Oso. Afgelopen dinsdag overhandigde de couturier een speciaal exemplaar aan burgemeester Emile Jaensch van Oegstgeest.

Er zijn inmiddels al behoorlijk wat Oegstgeestenaren en regiogenoten langsgekomen om een of meerdere exemplaren te kopen die vervaardigd zijn door de sympathieke ontwerper en zijn rechterhand, de inmiddels ook in Oegstgeest bekende Poolse Wiesia. “Zij werkte al voor mij in mijn zaak bij de Lange Voort, maar nu ik die verkocht heb, helpt zij mij hier.”

De mondkapjes die de van oorsprong Syrische Achmed Oso maakt, zijn niet medisch. Medische mondmaskers mogen immers niet in de winkel verkocht worden. “Mijn maskers zijn in allerlei kleuren en designs verkrijgbaar en zijn gemaakt met twee lagen dik katoen.” Naast het dragen in het openbaar vervoer, zijn de kapjes ook geschikt om bij bijzondere gelegenheden op te hebben. Bij alle mooie, door Achmed Oso zelfontworpen creaties die in de sfeervolle winkel aan de Terweeweg hangen, heeft hij ook een mondmasker gecreëerd. De meest chique kapjes lijken zo van een elegant gemaskerd bal te komen.

Daarnaast maakt de Oegstgeestenaar dus bruikbare, mooie mondkapjes voor alle gelegenheden. “Iedereen kan binnenlopen om naar de mogelijkheden te informeren.”

Burgemeester Jaensch voelde zich zeer vereerd een fraai mondkapje van de couturier te ontvangen. “Als het kapje niet meer nodig is, zal ik het overhandigen aan onze archivaris, zodat het een plek kan krijgen in het gemeentearchief. Wie weet hoe we over een jaar of vijftig naar deze situatie kijken.”

De burgemeester gaf aan nog niet in de omstandigheid te zijn geweest dat hij verplicht een mondmasker moest dragen. “Mocht ik met het openbaar vervoer moeten reizen, dan ben ik blij een mooi exemplaar als deze tot mijn beschikking te hebben.” Hij gaf aan niet bang te zijn om dat ‘overdressed’ over te komen. “Je ziet mondkapjes inmiddels in alle kleuren en soorten. Veel mensen gebruiken het inmiddels om een statement te maken.”

De mondkapjes van Oso Coutures kunnen volgens eigen zeggen na een dag dragen door middel van een heet stoomstrijkijzer worden ontsmet. Ook kunnen ze gewoon gewassen worden. “Bij elke creatie kunnen we een kapje maken dat matcht.”

(Willemien Timmers)

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant

Uit de krant