In het zonnetje op de dag van de zorg | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
Vera en Manon, de initiatiefnemers van de Thorbeckehof-hulplijn, ontvingen een presentje van Klaar.
Vera en Manon, de initiatiefnemers van de Thorbeckehof-hulplijn, ontvingen een presentje van Klaar. (Foto: )

In het zonnetje op de dag van de zorg

Dinsdag 12 mei was het de dag van de zorg.  "Er is terecht veel aandacht voor mensen in de verpleging in deze tijd", zegt Irene van de Laar van de winkel Klaar. "Er zijn daarnaast ook mensen die op een andere manier zorg verlenen, en juist een aantal van deze mensen wilde ik op deze dag in het zonnetje zetten. In samenwerking met '100% Leuk' mochten we heerlijke bedankjes rondbrengen." 

Via de sociaal makelaar van Oegstgeest kwam zij terecht bij Vera en Manon, de initiatiefnemers van de Thorbeckehof-hulplijn. Deze studenten zagen in hun directe omgeving een hulpvraag ontstaan bij ouderen die de deur niet meer uit konden of durfden. Aangezien colleges vervielen, kwam er tijd vrij om hier een helpende hand te bieden. Al snel vormden zij een team van twaalf vrijwilligers die op aanvraag met en voor de ouderen in de buurt boodschappen gingen doen. De buurtgenoten kunnen via mail of telefoon hun wensen en vragen kenbaar maken. Vera coördineert de planning en zorgt dat er helpende handen worden ingezet. Een mooi initiatief wat weinig extra tijd kost aar met grote impact. "Dat verdient een dikke dankjewel!"

Ook ging Klaar langs bij de verloskundigenpraktijk Oegstgeest. Een kindje krijgen in deze tijd brengt veel vragen met zich mee voor de toekomstige ouders. Op een andere manier hulp en zorg bieden was dan ook zeker aan de orde bij de verloskundigen. Want baby's blijven gewoon geboren worden. Daarin zien zij geen andere trend. Gelukkig zijn de maatregelingen per deze week ook weer versoepeld en dus kunnen de controles weer met regelmaat en op de normale manier doorgaan. "Wij hopen dat de verloskundigen voor alle zwangere vrouwen in deze tijd extra lief en tot steun zijn geweest en daarom verdienen ook zij een cadeautje op deze dag."

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>