Dorpscentrum voorzichtig weer open | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
Foto: Willemien Timmers

Dorpscentrum voorzichtig weer open

Half maart moest ook het Dorpscentrum de deuren sluiten. Het kon niet anders. Maar nu de regels stapsgewijs worden versoepeld, wil het centrum zo snel mogelijk zijn rol in het dorp weer oppakken.

"Het voelde als een dubbele tegenslag, dat we moesten sluiten. Want de ontmoetingsfunctie in het dorp werd onmogelijk. En daarnaast zijn inkomsten uit zaalgebruik een voorwaarde voor het voortbestaan van het centrum. Maar er komt nu weer perspectief. En dat voelt goed", aldus stichtingsvoorzitter Pieter Hellinga.
In de afgelopen weken heeft het Dorpscentrum een uitvoerig corona-protocol opgesteld. Met maatregelen en regels voor een verantwoorde openstelling. Die regels zijn enerzijds algemeen, zoals handgel aanbieden, afstand houden en looproutes creëren. Dat is ook voor bezoekers en voor vrijwilligers van het Dorpscentrum ‘het nieuwe normaal’. Anderzijds zijn ook specifieke besluiten genomen voor het gebruik van de zalen van het centrum. Want in de zalen is de anderhalvemeter-regel eveneens van toepassing.

Praktisch betekent dit, dat het maximumaantal mensen in een ruimte lager moet zijn dan voorheen. Een concreet voorbeeld is de zaal Haaswijk (alle zalen zijn nu genoemd naar Oegstgeester wijken). In die zaal konden voorheen tot 25 mensen bijeenkomen. Nu maximaal de helft. Grotere groepen, die daar eerder vergaderden, moeten nu naar een ruimere zaal uitwijken. Dat zou een belemmering kunnen zijn om af te spreken. Maar dat hoeft niet. Want Pieter vertelt dat het stichtingsbestuur heeft besloten dat in zo’n situatie de oorspronkelijke zaalprijs geldt. "We vinden het belangrijk dat Oegstgeestenaren en het Dorpscentrum elkaar weer snel weten te vinden. Zo snel als verantwoord is. Aarzel daarom niet om weer plannen te gaan maken. En misschien kan het centrum ook anderen in het dorp met de ruimere zalen helpen. De vrijwilligers van zaalverhuur (www.zaalverhuur@dorpscentrumoegstgeest.nl) denken graag mee."

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>