Wethouder Peter Glasbeek. | Archieffoto Willemien Timmers
Wethouder Peter Glasbeek. | Archieffoto Willemien Timmers Foto: Willemien Timmers

Wethouder hoeft niet te verhuizen

Politiek

Wethouder Glasbeek kan opgelucht ademhalen. Een maand lang was hij ‘illegaal’ in zijn functie, omdat hij niet in Oegstgeest woont, terwijl zijn periode van een jaar ontheffing verstreken was.

Normaliter wordt zo’n woonplichtontheffing automatisch verlengd door de gemeenteraad. Maar omdat de raad vorige maand niet bij elkaar kwam door de coronaperikelen, verliep dus ook de ontheffingsperiode. Veel problemen gaf de verlenging dit keer ook niet, al stemde de eenmansfractie Lokaal tegen. “Het is geen goede zaak, dat een wethouder in een andere gemeente woont. Raadsleden moeten ook stoppen met hun werk, als ze naar een andere gemeente verhuizen”, stelde Van den Ouweelen.

Maar de overige partijen gaven aan dat vanaf het begin al duidelijk was dat Glasbeek gedurende zijn wethouderschap voor Oegstgeest in Leiderdorp zou blijven wonen. VVD-raadslid Spaargaren: “Spaargaren woont een gemeente verderop en hij doet zijn werk goed. Twee andere wethouders wonen wel in het dorp. Soms haal je kwaliteit van buiten.” Met toestemming van 18 van de 19 raadsleden mag Glasbeek zijn wethouderswerk voortzetten, terwijl hij in Leiderdorp blijft wonen.

Uit de krant

Uit de krant