Fotografen maken 'voordeurshoots' van gezinnen in quarantaine-tijd | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
Hofbrouckerlaan. | Foto Maud Fontein
Hofbrouckerlaan. | Foto Maud Fontein (Foto: Maud Fontein)

Fotografen maken 'voordeurshoots' van gezinnen in quarantaine-tijd

Nu veel huishoudens het huis nog amper verlaten om besmetting te voorkomen, is de zogenaamde 'voordeurshoot' een hit aan het worden door heel Nederland.

Fotografen die door de coronacrisis weinig opdrachten hebben, fotograferen mensen bij hun voordeur of uit het raam, balkon of in hun tuin.

Drie Oegstgeester fotografen, Suzanne Minks, Corine den Hoed en Maud Fontein, zijn in deze weken ook op pad om mooie portretten te maken. "Vorig weekend ben ik gestart met mijn project 'gezinnen in quarantaine tijd'," vertelt Suzanne, die veel foto's heeft gemaakt in Buitenlust. "De gedachte hierbij is, dat ik deze bijzondere tijd wil vastleggen, als een blijvend document voor wat een bijzonder moment in onze geschiedenis zal worden."

"Deze periode is bijzonder en gaat niemand vergeten. Leuk om deze op beeld vast te leggen!" zegt ook Corine, die begonnen is in de Gruneriebuurt. "Ik heb gewoon aangebeld en gevraagd of gezinnen wilden meewerken aan het project. Niet alleen voordeuren, maar ook balkons en tuinen komen bij mij in beeld. Iedereen reageerde super enthousiast, ik kon gelijk aan de slag! De kinderen konden vaak nog wel een leuke kant ontdekken aan de corona, zoals het gitaar spelen, lekker lang gamen en heel veel koekjes en taartjes bakken. Ook vinden sommige kids het fijn om meer tijd met hun ouders door te brengen. ‘Nu staan wij ook nog met zijn allen op de foto en dat gebeurt ook bijna nooit,’ zeggen ze dan."

"Een bevriend gezin zat drie weken in thuisquarantaine omdat de een na de ander daar covid-10 kreeg", vertelt fotografe Maud Fontein. "Ik liep geregeld langs hun huis om even te zwaaien. Om hen een herinnering aan deze bizarre tijd te geven, stond ik op een dag voor hun huis met mijn camera. Dit moest vastgelegd worden. Zo is het balletje gaan rollen en fotografeer ik nu elke dag een paar bevriende gezinnen uit de buurt. Niet voor geld. Het is vooral heel dankbaar om te doen!"


Iedereen kan zich opgeven via mail. De fotoshoot is gratis, hoewel een vrijwillige bijdrage (via tikkie) natuurlijk vrij staat voor iedereen.

Wie zich alleen of met zijn gezin wil laten portretteren bij de voordeur, kan contact opnemen met Suzanne (suzanneminks@gmail.com), Corine (corinedenhoedfotografie@gmail.com) of Maud (hello@maudfontein.nl).

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>