Logo oegstgeestercourant.nl
Net als elders in de regio is ook het parkeerterrein bij de Klinkenbergerplas afgesloten om een toestroom van mensen tegen te gaan. |
Net als elders in de regio is ook het parkeerterrein bij de Klinkenbergerplas afgesloten om een toestroom van mensen tegen te gaan. | (Foto: Willemien Timmers)

Parkeerterrein Klinkenbergerplas afgesloten

Het is prachtig weer dit weekend. Veel mensen maken graag een strandwandeling of een tocht door een natuurgebied nu de zon zo uitbundig schijnt. Omdat contact nog steeds zoveel mogelijk moet worden vermeden om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, zijn dit weekeinde parkeerterreinen bij stranden en recreatiegebieden in de hele regio afgesloten.

Ook het recreatiegebied bij de Klinkenbergerplas is dit weekend niet met de auto bereikbaar. Op werkdagen zal het gebied wel met de auto bereikbaar zijn. 

De toegangsweg is afgezet met hekken, en verkeersbegeleiders staan mensen te woord, en wijzen automobilisten erop dat het écht niet mogelijk is de auto bij het recreatieterrein te parkeren.

"Wij zijn op dit moment in de hele regio actief', aldus een verkeersbegeleider van de stichting ATC, die met een auto rondrijdt om de vrijwilligers op de diverse plekken te steunen en van de juiste materialen te voorzien.

ATC fungeert als 'een schakel tussen enerzijds de eigen verantwoordelijkheid van de burger en anderzijds de uiteindelijke handhaving door BOA en politie'. "Door onze proactieve en preventieve aanpak worden regels eerder en beter geaccepteerd en wordt de strafrechtelijke handhaving grotendeels voorkomen", is op hun website te lezen.

"Nee, wij kunnen niet echt handhavend optreden", lacht één van de vrijwilligers. "Maar dat is eigenlijk ook helemaal niet nodig. Mensen luisteren goed en hebben begrip voor de situatie. Mocht er zich iets voordoen, dan staan we in direct contact met de BOA's."

De vrijwilligers zijn ook uitgerust met een EHBO-kit en een AED, zodat ze bezoekers van De Klink, en dat zijn er nog genoeg, op allerlei manieren kunnen helpen.

Burgemeester Emile Jaensch van Oegstgeest doet op social media een beroep op alle Oegstgeestenaren om toch vooral zoveel mogelijk binnen, of in de eigen tuin te blijven. "Ik blijf het herhalen, er heerst een ernstig virus waarvan de consequentie voor kwetsbare inwoners dodelijk kan zijn. Contact moet zo veel mogelijk worden vermeden. ... Begrens uzelf tot een ommetje in de eigen buurt en benut de vroege morgen en avond om spreiding zo veel mogelijk te bevorderen.
Het is een pittige oproep, maar het is even niet anders. Ik vertrouw op uw gezond verstand."

Meer berichten