Logo oegstgeestercourant.nl
Foto:

Weg naar Langevelderslag en gemeentelijke parkeerterreinen in Noordwijk afgesloten

NOORDWIJK - Kom niet. Blijf thuis. Indringende oproepen van onder meer de Noordwijkse burgemeester Verkleij. Vrijdagmiddag 3 april volgde een volgende stap. Het actief ontmoedigen van mogelijke bezoekers aan de kust. Alle gemeentelijke parkeerterreinen in de gemeente Noordwijk gaan dicht. De maatregel ging in op zaterdagochtend 4 april 9:00 uur en duurt tot zondagmiddag 5 april 18:00 uur. Het gaat daarbij om een kleine 2000 parkeerplaatsen die niet meer beschikbaar zijn. 

Ook de weg naar Langevelderslag gaat dicht. Verkeer kan dus niet meer doorrijden naar het parkeerterrein. Dat scheelt een ritje. En zorgt ervoor dat het onmogelijk is om in de berm te parkeren. 

De maatregelen zijn genomen in samenspraak met de Veiligheidsregio Hollands Midden. Met name de kustgemeenten en de bollengemeenten houden rekening met een grote toeloop van recreanten. Zeker zondag is het mooi, zo geven de weervoorspellingen aan. Andere gemeenten uit de Veiligheidsregio Hollands Midden hebben ook ontmoedigingsmaatregelen genomen.

Naast Boa’s en Politie helpt techniek om in de gaten te houden hoe druk het wordt. Een drone kan zomaar voorbij zoemen om mensen in kaart te brengen. Het aantal. Maar ook of de richtlijnen opgevolgd worden. 

Komen er ondanks alle oproepen en de ontmoedigingsmaatregelen toch teveel recreanten af op de bollenvelden, de stranden en de boulevards, dan schromen de samenwerkende gemeenten in de Veiligheidsregio niet, aanvullende maatregelen te nemen. In oplopende mate kunnen wegen en gebieden afgesloten worden. Alles op alles om te voorkomen dat te veel mensen, te dicht op elkaar samenkomen en niet meer naar de richtlijnen van de coronabestrijding kunnen handelen.De parkeerplaatsen waar het om gaat:

Waterleidingduinen - nabij De Zilk

Oosterduinse Meer - in Noordwijkerhout 

Wantveld - in Noordwijk aan Zee 

Vuurtorenplein - in Noordwijk aan Zee 

Palaceplein - in Noordwijk aan Zee 

Koningin Astridboulevard - parkeerkoffer Noord - in Noordwijk aan Zee 

Koningin Astridboulevard - parkeerkoffer Zuid - in Noordwijk aan Zee 

Duindamseslag - in Noordwijk aan Zee

De afsluiting:

Langevelderslag afgesloten vanaf kruising 

Meer berichten