Logo oegstgeestercourant.nl
Foto: Pixabay

UPDATE: Vijf Oegstgeestenaren in ziekenhuis vanwege coronavirus

Vijf Oegstgeestenaren liggen op dit moment in het ziekenhuis omdat zij besmet zijn met het coronavirus. 

Er zijn verschillende manieren om de verspreiding van COVID-19 in Nederland te laten zien. De beste data die er op dit moment zijn, zijn de ziekenhuisopnames per gemeente, laat het RIVM weten. Vandaar dat niet meer het officiële aantal besmette personen per gemeente in kaart wordt gebracht.

Volgens het RIVM zijn op 3 april in totaal 15.723 Nederlands besmet, zijn er 6.286 ziekenhuisopnames, en zijn er inmiddels 1.487 personen overleden.

Het werkelijke aantal besmettingen met het coronavirus ligt hoger dan het aantal dat hier genoemd wordt. Dit komt omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt.


Het Covid-19 -virus, beter bekend als het coronavirus, leidt inmiddels tot meer besmettingen dan verwacht. Er zijn al veel maatregelen genomen om verspreiding zoveel mogelijk te voorkomen en te vertragen. Een van de belangrijkste dingen hierin is het contact tussen mensen te beperken en onderling afstand te houden.

In de huisartspraktijk komen veel kwetsbare mensen bij elkaar. Het is van groot belang dat de huisartsenzorg beschikbaar blijft voor iedereen die het nodig heeft.

De huisartsen hebben de volgende maatregelen genomen:

Patiënten mogen alleen naar de praktijk komen als ze een afspraak hebben EN geen hoestklachten, benauwdheid of koorts.

U moet dus altijd eerst uw eigen huisarts bellen voordat u naar de praktijk komt.

Heeft u milde klachten van koorts (temperatuur boven 38 graden), hoesten of benauwdheid, zoals bij een gewone verkoudheid of griep, dan kunt u thuis uitzieken en contacten met anderen zoveel mogelijk beperken.

Heeft u ernstige klachten van koorts, hoesten of benauwdheid dan neemt u contact op met uw eigen huisarts of de dienstdoend huisarts van de huisartsenpost. Als het nodig is, wordt er een afspraak voor u gemaakt met de huisartsenpost met corona-voorzorgsmaatregelen in Leiderdorp. Op deze post wordt gekeken hoe ziek u bent en wat er nodig is. Er worden daar geen testen op het virus uitgevoerd.

Let op: u kunt daar niet zonder afspraak terecht, het heeft geen zin er op eigen initiatief heen te gaan.

Als u bekend bent met hartklachten, longziekte of diabetes mellitus (suikerziekte) raden wij u aan bij klachten bijtijds te overleggen.

Wij verzoeken u om alle vragen en klachten die kunnen wachten de komende weken uit te stellen. Mocht u klachten hebben die niet kunnen wachten dan kunt u uiteraard bij ons terecht. U kunt voorlopig online geen afspraken maken. U kunt wel herhaalrecepten aanvragen via de website van uw huisartsenpraktijk of de herhaalreceptenlijn. Bovendien kunt u via e-consult uw vragen blijven stellen.

Omdat de maatregelen kunnen wijzigen vragen wij u regelmatig de website van uw huisarts te bekijken.

Voor algemene en betrouwbare informatie over het virus en de pandemie kunt u kijken op www.thuisarts.nl of www.rivm.nl.

"Wij hopen dat we met deze voorzorgsmaatregelen deze bijzondere periode in zo goed mogelijke gezondheid samen met u doorkomen."

Meer berichten