Lekker lezen, (quarantaine) tips van de bieb! | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
Foto:

Lekker lezen, (quarantaine) tips van de bieb!

Tips • Gelukkig is de Bibliotheek Bollenstreek flexibel: als het vanwege Corona niet mogelijk is om boeken te halen in de bibliotheek, dan kun je wel digitaal blijven lezen en ook luisterboeken luisteren. Deze maand geven wij luistertips en een e-book leestip. Die laatste is te vinden in de online Bibliotheek en de luisterbieb is een app voor op je tablet of telefoon. In onze virtuele vestiging vind je alle informatie om je digitaal op weg te helpen. Wij wensen je gezondheid toe en veel plezier met de verhalen in e-books en de luisterbieb.

De ijsmakers / E van der Kwast  

Een Italiaanse familie, vier generaties lang ijsmakers, met een ijssalon in Rotterdam. We volgen de broers Luca en Giovanni. Luca neemt de ijssalon over en Giovanni kiest een ander pad, dat van de poëzie. Het verhaal gaat over het zware werk in de ijssalon, hoe Luca het meisje krijgt en Giovanni de zoon. Een grappig en ontroerend luisterboek over keuzes maken, veranderingen en het volgen van je hart met een prachtig inkijkje in het leven van een Italiaanse ijsmakers familie. Dit smaakt naar meer….. 

De dood van Murat Idrissi / Tommy Wieringa

Dit is een indrukwekkend luisterverhaal over Murat Idrissi, die in een kofferbak naar een betere toekomst wil reizen. Murat overleeft de overtocht niet. Twee Marokkaans-Nederlandse vrouwen rijden met de dode vluchteling Spanje binnen en laten hem daar achter. Het luisterboek is gebaseerd op een rechtszaak uit 2004 en vertelt verschillende migrantenverhalen. Dat van Murat, die het niet haalt, en dat van twee migrantendochters die zich zowel in het land van hun ouders als in Nederland vreemden voelen. Een heftig luisterboek dat je stof geeft tot nadenken.  

Je ziet mij nooit meer terug / Sonja Barend

Sonja Barend vertelt zelf in haar luisterboek over haar zoektocht naar haar vader die in de oorlog werd weggehaald. De koningin van de talkshows probeert met haar moeder te praten, maar? die houdt haar geheimen voor zich. Het boek is geschreven en wordt ingesproken zoals Barend haar interviews houdt: mooie zinnen, liefdevol over haar moeder, maar tegelijkertijd zakelijk. Een indrukwekkend levensverhaal, maar met een klein koel randje. 

Extra E-book leestip van Katja Terpstra, bibliothecaris in Lisse:

Kleine brandjes overal / Celeste Ng 

?Deze spannende, intelligente thriller die vijf sterren in de NRC kreeg, begint meteen goed: de ideale gezinswoning van het ideale gezin staat in brand. Ng vertelt op een toegankelijke manier hoe het zover heeft kunnen komen. Hoe verder in het boek hoe meer begrip voor alle personages en de keuzes die ze maken. Niemand is ‘goed’ of ‘slecht’. Een fascinerend boek. 

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>