Logo oegstgeestercourant.nl
Minister-president Mark Rutte in gesprek met het team van de Montessorischool in Oegstgeest. | Foto Nia Palli
Minister-president Mark Rutte in gesprek met het team van de Montessorischool in Oegstgeest. | Foto Nia Palli (Foto: Nia Palli)

Mark Rutte bezoekt Montessorischool

“Vandaag hebben we hoog bezoek! Ja, het is één april, dit is geen grap! Mark Rutte is vandaag bij ons op school hoe we als school met deze gekke tijd omgaan”, laat de Montessorischool aan de Lange Voort op woensdag 1 april via haar YouTube-kanaal aan de leerlingen weten.

“Maandag 30 maart werden we gebeld, of minister-president Mark Rutte langs mocht komen om op de 'werkvloer' van onze school te mogen kijken” vertelt Esther van den Oever (groepsleerkracht van 7 - 8 D en & ICT-coördinator). “Hij wilde weten hoe wij het onderwijs organiseren en hoe het met ons gaat. Ondanks dat het bezoek op 1 april plaatsvond, was het geen grap.” Het docententeam was dus van tevoren op de hoogte, maar voor alle leerlingen, ook voor degenen die vanwege het beroep van hun ouders wèl op school aanwezig waren, kwam het bezoek als een volslagen verrassing.

Mark Rutte kwam samen met een aantal camera's. Het jeugdjournaal heeft vanavond een item over het bezoek.

“Dat Mark Rutte nog even verscheen voor de camera van onze 9.00 uur ‘Heel Montessori Sport’-post voor ons YouTube-kanaal was een verrassing voor alle leerlingen. Op deze Oegstgeester basisschool begint elke schooldag met een kwartier gym of muziek, en daarna gaan de leerlingen allemaal met hun eigen boeken aan de slag.

“Dag lieve kinderen, mijn naam is Mark Rutte”, sprak de minister-president. “Ik ben vandaag op bezoek bij jullie school. Daar ben ik in gesprek met een aantal kinderen die hier nu verblijven, maar ook vooral met juffen en meesters. Die doen fantastisch werk. Ik wens jullie de komende weken veel succes om op deze afstand onderwijs te krijgen, en ik hoop dat jullie elkaar heel snel weer normaal kunnen zien. En dat alles weer normaal wordt; maar helaas, het gaat nog even duren.”

Nadat Mark Rutte de leerlingen had toegesproken, begon de online gymles (een ‘springtraining’) onder leiding van gymleraar Robin.

De minister-president sprak daarna nog uitgebreid met het docententeam. “We hebben een mooi gesprek met hem gehad”, aldus Esther van den Oever.

Voor het YouTube-filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=nnmtlZ0Gsq4&feature=emb_err_watch_on_yt

Meer berichten