Logo oegstgeestercourant.nl
Foto: Photo by Macau Photo Agency on Unsplash

Huisartsenposten kampen nog steeds met gebrek aan beschermingsmaterialen

Al veel ondernemers en particulieren hebben mondkapjes en andere beschermingsmaterialen aangeboden aan de huisartsenposten in de regio maar er is nog steeds een tekort. Daarom doen de Samenwerkende Huisartsen Rijnland (SHR) en de Huisartsenpost Duin- en Bollenstreek een hernieuwde oproep. 

Pedicures, tandartsen, bouwbedrijven en particulieren weten de huisartsenposten te vinden om hun beschikbare mondkapjes en andere materialen aan te bieden. “Dat helpt ons enorm en wordt tevens als een hart onder de riem ervaren door huisartsen, triagisten, doktersasssistenten en andere medewerkers”, zo schrijven gezamenlijke huisartsenposten. Maar de vraag naar persoonlijke beschermingsmaterialen blijft groot. Bedrijven en particulieren die beschermingsmaterialen op voorraad hebben, worden daarom verzocht deze af te staan aan de huisartsenposten in de regio. Het gaat om mondkapjes (chirurgisch, FFP1, FFP2 en FFP3), plastic schorten (lange mouw en halter) of kunststof overals. 

Materialen kunnen bij voorkeur worden gebracht naar de huisartsenpost locatie Voorhout aan de Rijnsburgerweg 4b. Hier kunnen ze ook vertellen of bepaalde materialen geschikt zijn. 

De materialen zullen vooral worden gebruikt voor de coronaspoedpost in Leiderdorp. Hier worden patiënten gezien met een coronaverdenking die zijn doorgestuurd door de huisartsen uit de hele regio Zuid-Holland Noord.

Meer berichten