Hulp geven of hulp krijgen? Hang de poster op! | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
Foto:

Hulp geven of hulp krijgen? Hang de poster op!

Deze week zijn twee pagina’s in de Oegstgeester Courant in samenwerking met de gemeente Oegstgeest gevuld met posters in het kader van ‘Samen tegen Eenzaamheid’.

Deze posters kunnen de mensen voor hun raam hangen om hulp aan te bieden of om hulp te vragen. Op de pagina kan een telefoonnummer worden ingevuld.

In Oegstgeest wordt veel onderlinge hulp aangeboden nu de maatregelen in verband met het coronavirus iedereen treffen, en ouderen en kwetsbare dorpsgenoten in het bijzonder.

Kijk zelf rond in je straat

Graag maken Radius Oegstgeest en de sociaal makelaar zo optimaal mogelijk gebruik van deze hulp. Hun eerste oproep: kijk zelf in je straat wie er mogelijk extra hulp nodig heeft, en doe een kaartje met je telefoonnummer (of dat van ons) door de brievenbus. Het persoonlijk aanbieden van je hulp, zal de meeste reactie krijgen. Ook kun je afgaan op bovengenoemde posters.

Alice van Elk (Radius Welzijn) en Sietske Steenbergen (sociaal makelaar) proberen daarnaast zoveel mogelijk te coördineren en telefonisch bereikbaar te zijn voor mensen die hulp nodig hebben. Zij staan ook in nauw contact met de zorgverleners die bij mensen thuis komen.

“Zo kunnen we, samen met inwoners en ondernemers die thuis boodschappen af willen leveren (chapeau!), elkaar helpen nu we onszelf voor een ongekende situatie gesteld zien!” aldus Sietske Steenbergen.

Wie hulp wil bieden hangt de groene poster op of mailt naar a.vanelk@radiuswelzijn.nl met je straat en telefoonnummer.

Heb je hulp nodig? Hang de rode poster op of bel naar Radius Welzijn (071 70 74 200) of de sociaal makelaar (06 830 798 84)

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>