Nationale Herdenking in het Bos van Wijckerslooth op 4 mei afgelast | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
Archieffoto: Willemien Timmers

Nationale Herdenking in het Bos van Wijckerslooth op 4 mei afgelast

"Vol goede moed en met veel nieuwe ideeën was ons onlangs opgerichte comité Herdenken en Vieren druk bezig een mooi programma neer te zetten voor 4 mei", laat Linda van der Zon- Bronsgeest, voorzitter van dat comité weten.

"Ons programma was voor het grootste gedeelte klaar. De sprekers waren begonnen met het schrijven aan hun speech, leerlingen van De Lichtwijzer wilden de gedichten voordragen, de koperblazers waren gereed, het erecouloir zou verzorgd worden door de Derja's." Kortom, alles was al geregeld; het was vooral nog een kwestie van de laatste puntjes op de i zetten. "Dit jaar moest bijzonder worden, aangezien de Tweede Wereldoorlog precies 75 jaar achter ons ligt."

En niet alleen zou er een herdenking plaatsvinden om 20.00 uur in het Bos van Wijckerslooth. Ook was het plan om 's middags bloemen neer te leggen op de graven van de geallieerden bij het Groene Kerkje en daarna een bezoek te brengen aan het Halifaxmonument voor een kleine ceremonie aldaar. Voorafgaand aan de herdenking in het Bos van Wijckerslooth zou in de Regenboogkerk een bijeenkomst plaatsvinden met een prachtig koor en zouden alle oorlogsslachtoffers herdacht worden.

"Helaas loopt het allemaal anders. De overheid heeft moeten besluiten vanwege de verspreiding van het coronavirus dat alle evenementen en bijeenkomsten tot 1 juni niet door kunnen gaan. De eerder gestelde ondergrens van honderd personen telt niet meer."

De Nationale Herdenking zal wel landelijk georganiseerd worden, zij het in sobere vorm. "Deze zal op televisie uitgezonden worden, zodat we toch met z'n allen om 20.00 uur twee minuten stil kunnen staan bij de Nederlandse oorlogsslachtoffers, burgers en militairen die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar dan ook ter wereld zijn omgekomen of vermoord, sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog en daarna in oorlogssituaties en vredesoperaties," aldus Linda van der Zon.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>