Alle leerlingen werken deze weken online vanuit huis | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
Thuiswerken én je schoolgaande kind aan het werk houden is soms een hele uitdaging. Een Oegstgeester vader bedacht deze oplossing voor wat rust tijdens het werken.
Thuiswerken én je schoolgaande kind aan het werk houden is soms een hele uitdaging. Een Oegstgeester vader bedacht deze oplossing voor wat rust tijdens het werken. (Foto: )

Alle leerlingen werken deze weken online vanuit huis

'We hopen iedereen weer snel in goede gezondheid te zien'

Sinds maandag 16 maart zijn alle scholen in Nederland gesloten om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Daarmee stonden en staan alle docenten voor een enorme uitdaging. Binnen de Gevers-Deutz Terweeschool (GDT) is meester Lennart Zomer verantwoordelijk voor alle ICT. Hij heeft, samen met anderen, de hele GDT in een paar dagen achter het juiste beeldscherm gekregen voor 'homeschooling'.

“We hebben hier in een lege school alles digitaal opgetuigd”, vertelt Lennart aan de telefoon vanuit zijn echoende klaslokaal. “Toen zondagavond 15 maart het bericht kwam dat de scholen dicht gingen, kwam dat natuurlijk niet helemaal onverwacht. Op maandag zijn we direct als team bij elkaar gekomen, en in twee dagen tijd hebben we digitaal alles goed neergezet.”

Op dinsdag zijn alle GDT-kinderen gefaseerd op school langsgekomen om hun boeken op te halen.

“Vanaf woensdag zijn we voor alle groepen gaan werken met Google Classroom. Om 8.30 uur staat al het werk online, en kunnen de leerlingen ermee aan de slag. Tussen 10.00 en 12.00 uur zijn we dan als leerkrachten beschikbaar. We kunnen ook met kleinere groepjes tegelijk bellen, net als we in de klas zouden doen. Aan het begin van de middag, om 13.00 uur, zetten de docenten alle antwoorden online, en daarna zijn ze nog tot 14.00 uur bereikbaar.”

Voorlopig wordt er op de GDT niet online getoetst. “We kijken het even aan tot 6 april, daarna zien we verder.”

Ook de kleuters van groep 1 en 2 hebben dagelijks contact met school. Zij krijgen iedere dag een leuk filmpje van de juffen te zien, en krijgen een opdracht mee. Ook zij kunnen inbellen met hun juf.

“Tot nu toe zijn we erg tevreden hoe één en ander verloopt. Mooi dat we contact kunnen blijven houden met elkaar, al is het op een heel andere manier.” Lennart Zomer geeft aan dat dit ook een tijd is om als docent weer nieuwe dingen te leren. “Je leert gigantisch veel in een korte periode. Zo hebben sommigen voor het eerst een vlog gemaakt. Evengoed hopen we dat deze periode zo snel mogelijk voorbij is.”

Meester Lennart wenst alle leerlingen en hun ouders veel sterkte in de komende periode. “Als je thuis werkt, en je hebt ook nog drie schoolgaande kinderen, moet je vol aan de bak. Vergeet daarom niet ook regelmatig lekker te ontspannen. Ik hoop iedereen van de GDT weer snel in goede gezondheid te zien!”

Webinar

Het Centrum voor Jeugd en Gezin organiseert op donderdag 26 maart in samenwerking met kinderpsycholoog en opvoedkundige Tischa Neve een gratis webinar (een online lezing die je thuis vanachter je computer volgt) over hoe om te gaan met de nieuwe situatie waarin kinderen thuis zitten en ouders voor thuisonderwijs moeten zorgen.


Dit webinar is op donderdag 26 maart van 20.30 tot 21.30 uur. Aanmelden voor de gratis CJG-webinar kan via www.cjgcursus.nl. Er zijn een beperkt aantal aanmeldingen mogelijk. Na de webinar is deze nog een maand terug te kijken.

(Willemien Timmers)

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>