Toch massaal naar buiten - File voor de milieustraat | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
Zaterdagmorgen moesten 2 boa's de file begeleiden die ontstond voor de milieustraat. Dit o.dat een beperkt aantal mensen het terrein op mochten.
Zaterdagmorgen moesten 2 boa's de file begeleiden die ontstond voor de milieustraat. Dit o.dat een beperkt aantal mensen het terrein op mochten. (Foto: )

Toch massaal naar buiten - File voor de milieustraat

Ook bij mooi weer moet iedereen zich houden aan de RIVM-richtlijnen. Afgelopen weekend gingen teveel mensen richting strand en natuur, en werd er vaak niet voldoende afstand gehouden.

"Beste mensen, het is ook vandaag weer prima weer. Als u naar buiten gaat, houd u dan aan de richtlijnen. Dat bepaalt of we deze week nog voldoende IC-bedden hebben in ons land", twitterde burgemeester Jaensch. Natuurmonumenten deed een dringende oproep om niet met zijn allen naar hun natuurgebieden te komen. "We worden overspoeld met duizenden bezoekers. Dit is niet meer verantwoord! Dringend verzoek om naar huis te gaan of thuis te blijven."

Zaterdagmorgen 21 maart moesten twee buitengewoon opsporingsambtenaren (boa's) van de gemeente de file begeleiden die ontstond bij de gemeentewerf aan de Haarlemmerstraatweg vanwege mensen die naar de milieustraat wilden. Eerder was op Facebook te lezen dat op donderdag 19 maart ruim tweehonderd mensen op de been waren om afval weg te brengen.

Dicht

Ook op zaterdag was de slagboom in gebruik en mochten er maximaal vijf voertuigen tegelijk het terrein op. De drukte heeft de gemeente doen besluiten om de milieustraat de zaterdag 28 maart en 4 april te sluiten vanwege de verkeersveiligheid. De milieustraat is vanwege de drukte deze weken van maandag tot en met vrijdag een uur langer open, en wel tot 12.30 uur (in plaats van 11.30 uur). "Er mogen maximaal vijf auto’s tegelijk op het terrein en daardoor kunnen de wachttijden toenemen. Dus vragen we uw begrip en verzoeken wij u om alleen te komen als het noodzakelijk is."

"We krijgen vragen of de Milieustraat niet helemaal gesloten moet worden", liet burgemeester Jaensch weten. "Vooralsnog doen we dat alleen de twee komende zaterdagen omdat er soms goederen zijn die niet kunnen wachten om weg te brengen. En er is het risico dat als we dicht gaan, dat afval dan op de verkeerde plek terecht komt."

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>