Wethouder Jan Nieuwenhuis steekt ondernemers een hart onder de riem: 'Mijn aandacht gaat naar u uit' | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
Wethouder Jan Nieuwenhuis (Economische Zaken).
Wethouder Jan Nieuwenhuis (Economische Zaken). (Foto: Willemien Timmers)

Wethouder Jan Nieuwenhuis steekt ondernemers een hart onder de riem: 'Mijn aandacht gaat naar u uit'

Wethouder Jan Nieuwenhuis heeft op woensdagmiddag 18 maart een brief ter ondersteuning aan de Oegstgeester ondernemers gestuurd.

Beste ondernemers van Oegstgeest,

Ik wil u via deze weg een hart onder de riem steken. Want we leven in een hele bijzondere tijd in een ongekende crisis. De maatregelen die het kabinet heeft genomen raken logischerwijs ook de ondernemers in onze gemeente en de lokale economie. Ik begrijp goed dat u onzeker bent over de toekomst van uw onderneming. En hoe het gaat met uw inkomen. Mijn aandacht gaat naar u uit.

Op 17 maart heeft het kabinet een bijstandsregeling voor ondernemers gepresenteerd. Het doel is om naast onze gezondheid, ook de banen en inkomens te beschermen en zo de gevolgen voor zzp’ers, mkb-ondernemers en grootbedrijven op te vangen. Hieronder wat meer informatie voor u uitgelicht.

Hoe kan ik als ondernemer compensatie of bijstand aanvragen nu mijn werkzaamheden stilliggen?

Er is een aantal bestaande en nieuwe landelijke regelingen waar ondernemers gebruik van kunnen maken, zoals werktijdverkorting, verruiming van de Borgstelling MKB-kredieten en belastinguitstel. Zie ook dit nieuwsbericht.

Besluit bijstandsverlening Zelfstandigen (Bbz)

Voor de ondernemers in Oegstgeest voert de Regionaal Bureau Zelfstandigen (RBZ) van gemeente Rotterdam de bijstandsregeling Besluit bijstandverlening zelfstandigen (Bbz) uit. Ondernemers die acute financiële problemen ervaren door de maatregelen kunnen mogelijk een beroep doen op het Besluit bijstandverlening zelfstandigen (Bbz). De aanvraag is vereenvoudigd en ruimhartig. RBZ heeft een coulante spoedprocedure opgesteld, zodat ondernemers snel geholpen kunnen worden. Voor meer informatie kijk op de website van Regionaal Bureau Zelfstandigen.

Ook kunt u direct contact opnemen met RBZ via 010 - 498 4777 of e-mailen naar rbz.wi@rotterdam.nl, onder vermelding van naam, adres, geboortedatum en telefoonnummer. Een consulent van RBZ neemt zo snel mogelijk contact met u op. Houd er rekening mee dat het druk is. RBZ doet zijn uiterste best iedereen zo snel mogelijk te woord te staan.

Kamer van Koophandel

Op het Coronaloket van de Kamer van Koophandel wordt alle actuele informatie over maatregelen, hulp en financiën gedeeld: www.kvk.nl/coronaloket/

Branches

Naast deze landelijke regelingen plaatsen brancheorganisaties informatie specifiek voor de bedrijfstak, zoals:

• Koninklijke Horeca Nederland: khn.nl/lobby/khn-lobby/gezondheid/coronavirus

• InRetail: www.inretail.nl/opinie/faq-het-coronavirus-en-de-retail/

• Bouwend Nederland: www.bouwendnederland.nl/actueel/nieuws/11017/het-coronavirus-in-nederland-vragen-en-antwoorden

• Transport en Logistiek Nederland (TLN): www.tln.nl/coronavirus/

Tot slot: Zorg goed voor uzelf, uw naasten en uw omgeving.

Met vriendelijke groet,

Jan Nieuwenhuis

Wethouder Economische Zaken

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>