Burgemeester Emile Jaensch: 'Met elkaar bieden we deze uitzonderlijke situatie het hoofd' | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
Foto: Buro JP

Burgemeester Emile Jaensch: 'Met elkaar bieden we deze uitzonderlijke situatie het hoofd'

Beste inwoners van Oegstgeest,

In heel Nederland zijn de scholen dicht, zijn horeca en sportclubs gesloten en is het openbare leven nagenoeg tot stilstand gekomen. Iedereen wordt getroffen door de vergaande maatregelen om het virus in te dammen. In ons dorp zijn inmiddels officieel vier mensen besmet met het virus. Ik wens deze dorpsgenoten een spoedig herstel toe.

Net als in de rest van ons land komen de maatregelen ook in ons dorp hard aan. Veel ondernemers zien zich acuut voor grote uitdagingen gesteld, organisatoren van evenementen vragen zich af of hun evenement misschien later in het jaar nog door kan gaan. De horeca heeft de deuren gesloten en richt zich waar mogelijk op bezorgen. Scholen en kinderopvang kijken, inventief als ze zijn, of en hoe ze zo betekenisvol kunnen blijven werken en/of lesgeven.

Ondertussen maken onze inwoners die in de (gezondheids)zorg, het onderwijs en de kinderopvang werken, overuren. Daar heb ik ontzettend veel waardering voor en ik wens hen de komende tijd veel sterkte en kracht.

En hoe mooi is het dat er in het dorp al veel op gang is gekomen om oudere en kwetsbare dorpsgenoten te ondersteunen in deze moeilijke weken. Er zijn initiatieven om te bellen met eenzame mensen die aan huis gebonden zijn en er zijn veel inwoners die hebben aangegeven graag boodschappen te doen voor iemand die dat zelf niet kan of mag. Vraag en aanbod worden inmiddels gekoppeld.

Bij de gemeente doen we ons best om de belangrijkste taken te blijven uitvoeren. Zo wordt het afval opgehaald en ook de milieustraat blijft open, zo veel mogelijk alleen voor materiaal dat niet een paar weken bij u thuis kan worden bewaard. Want zoals u weet is het nu niet wenselijk dat er veel mensen tegelijk bij elkaar zijn. Dat past niet in het corona-preventiebeleid. Als het zo druk is als afgelopen weekend, dan moeten we de milieustraat helaas sluiten.

Deze bijzondere periode beleeft iedereen verschillend. Voor mijzelf betekent het dat ik nu even niet met vrienden ga eten en dat ik mijn sociale afspraken op een laag pitje zet. Ik heb wat meer tijd om een stukje hard te lopen en te bellen met mensen die kort geleden een dierbare hebben verloren. En ik kan ook met mijn kinderen langer spelletjes doen, bijvoorbeeld het Oegstgeester Monopoly.

Mijn oproep voor nu aan u: Zorg goed voor uzelf, uw naasten en kijk ook om naar de mensen in uw eigen buurt. Met elkaar bieden we deze uitzonderlijke situatie het hoofd.

Emile Jaensch
burgemeester

Zie ook:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=tCEKcOgXD-g&feature=emb_logo

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>