Leerlingen Montessorischool bereiken schaakfinale | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
Foto:

Leerlingen Montessorischool bereiken schaakfinale

Op woensdagmiddag 11 maart mochten twee teams van de Montessorischool Oegstgeest vertegenwoordigen in de halve finale van het basisscholenkampioenschap schaken van de Leidse Schaakbond. Dit werd georganiseerd door SV Stormpionnen in de Lorentzschool in Leiden. De twee teams werden getraind en begeleid door jeugdleiders Rob Uittenbogaard en Henk van der Scheer van het Leidsch Schaakgenootschap (LSG).

Team 1 bestond uit: Jonathan Vijver, Tobias Persson, Elyas Nyoto, Hidde Brouwer.

Team 2 bestond uit: Erik Kun, Casper Moeri, Pieter van de Salm, Alexandra Kun, en reservespeler Sam Moeri.

De meerderheid van deze spelers zijn jeugdleden van LSG en van Jeugdschaakclub Op Eigen Wieken.

Er werden vijf ronden gespeeld in vier poules. De spelers van team 1 wonnen 19 van de 20 gespeelde partijen en bereikten daarmee glansrijk de finale.

Team 2 deed het ook heel goed en werd tweede in de poule. Ook daarmee hebben ze de finale behaald.

De finale stond gepland op woensdagmiddag 25 maart, maar kan door de maatregelen rondom het Corona-virus niet doorgaan. Wanneer de finale gespeeld wordt, is dus nog onbekend.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>